NavMenu

Moraćemo da vakcinišemo i kućne ljubimce?

Izvor: B92 Nedelja, 31.01.2021. 13:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Javier Brosch/shutterstock.com)Ilustracija
Naučnici poručuju da će možda biti potrebno vakcinisati kućne ljubimce protiv koronavirusa, kako bi se sprečilo dalje širenje ove bolesti, piše britanski Guardian.

Stručnjaci sa Univerziteta Istočna Anglija, Instituta Erlham i Univerziteta Minesota saopštili su da su pronašli dokaze da prenos virusa sa kućnog ljubimca na ljude predstavlja značajan dugoročni rizik za javno zdravlje, navodi britanski list.

Guardian piše da nije nezamislivo da bi vakcinacija nekih pripitomljenih životinjskih vrsta mogla biti neophodna da bi se zaustavilo širenje zaraze.

Zdravlje domaćih životinja i bolesti koje one imaju, utiču i na ljudsko zdravlje, kako kroz ograničenja određenih izvora hrane, tako i kroz mogućnost samo prenosa oboljenja, navodi britanski list.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Air Serbia: U Beograd stigao osmi ATR 72-600, uskoro ulazi u saobraćaj

Aviokompanija Er Srbija (Air Serbia) saopštila je da je u Beograd stigao osmi avion ATR 72-600, koji bi posle obaveznih procedura trebalo da uđe u saobraćaj te kompanije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF. U boje i oznake srpske nacionalne avio-kompanije avion je ofarban u Tuluzu, a od 10. marta bio je u proceduri primopredaje i tehničkih kontrola u Francuskoj, navodi se u saopštenju. Izvršni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.