NavMenu

United Grupa preuzima bugarsku novinsku kompaniju Vestnik Telegraf

Izvor: eKapija Sreda, 27.01.2021. 15:27
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: racorn/shutterstock.com)Ilustracija
United Grupa postigla je dogovor o preuzimanju Vestnik Telegraf EOOD, najvećeg bugarskog novinskog preduzeća od kompanije Intrust EAD.

- Uzbuđeni smo što možemo da objavimo ovaj dogovor. Bugarska je atraktivno tržište za United Grupu i sa Telegrafom upotpunjujemo naš portfolio štampanim medijima u toj zemlji. Sa Telegrafom u sklopu United Grupe, našim korisnicima u Bugarskoj bićemo u mogućnosti da ponudimo čitav spektar usluga i medijskog sadržaja. Vidimo priliku da dodatno unapredimo sva izdanja Telegrafa prelaskom na digitalno poslovanje kako bismo dalje ojačali svoj digitalni portfolio u Bugarskoj - rekla je izvršna direktorka United Grupe Victoriya Boklag, navedeno je u saopštenju.

Vestnik Telegraf EOOD upravlja sa nekoliko brendova:

- Telegraf - najtiražniji dnevni list u zemlji
- Monitor - politički i ekonomski dnevni list
- Match Telegraf – vodeće sportske novine
- Politika - politički i ekonomski nedeljnik
- Europost - nedeljnik na engleskom jeziku
- Borba – regionalne dnevne novine

Telegraf, Monitor, Politika, Europost i Borba takođe nude i digitalni sadržaj putem svojih portala.

Očekuje se da će transakcija biti završena tokom prvog kvartala 2021. godine, nakon uobičajenih regulatornih odobrenja.

United Grupa je ušla na bugarsko tržište 2019. godine, kada je dobila tender za kupovinu kompanije VIVACOM, vodećeg telekomunikacionog operatora u Bugarskoj. Nakon toga, u januaru 2021. godine, usledila je akvizicija Nova Broadcasting Group, najveće bugarske medijske kompanije sa više platformi.

U okviru United Grupe u Srbiji posluju kompanija SBB i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali Sport Klub, Nova S i N1.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.