NavMenu

Tehnički remont Bratunac radi na modernizaciji pištolja RS9 vampir - U pripremi i prototip novog vozila

Izvor: Glas Srpske Sreda, 27.01.2021. 10:02
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: viicha/shutterstock.com)Ilustracija
Uprkos svim poteškoćama u poslovanju koje je donijela pandemija virusa korona, u hangarima Tehničkog remonta Bratunac (TRB) rade punom parom na modernizaciji poluautomatskog pištolja RS9 vampir, a plan je da se do kraja godine na domaćem i inostranom tržištu nađe oko 5.000 komada.

Rekao je to generalni direktor i vlasnik TRB-a Slavenko Ristić naglasivši da će do kraja februara i Ministarstvu unutrašnjih poslova RS biti isporučena planirana količina pištolja.

- Korona nas je zaustavila, teško se dolazilo do repromaterijala, a i isporuke gotovih proizvoda su bile otežane u prošloj godini, ali se ne žalimo i hrabro nastavljamo dalje. Uprkos svim problemima, godinu iza nas završili smo u plusu, iako ne onako kako smo planirali - istakao je Ristić podsjetivši da je preduzeće dva mjeseca poslovalo smanjenim kapacitetom, ali da nijedno radno mjesto nikada nije dovedeno u pitanje i da su uspjeli zadržati radnu snagu.

- Uveliko se pripremamo za Sajam naoružanja koji bi trebalo 20. februara da bude održan u Abu Dabiju. Već deset godina usavršavamo naše proizvode i ovo je još jedna prilika da ih predstavimo na svjetskom tržištu. Plan je da na sajmu predstavimo naše oklopno vozilo "despot", mašinu za deminiranje, sa vozačem, ali i na daljinsko upravljanje, naš pištolj i liniju za proizvodnju municije - rekao je Ristić.

Dodao je da u ovoj godini planiraju još i učešće na sajmu u Beogradu i Egiptu.

- Sajmovi su prilika da predstavimo javnosti sve ono što radimo, ali i da pronađemo nove partnere i izađemo na neka nova tržišta - poručio je prvi čovjek TRB-a.


U halama ovog preduzeća u toku je proizvodnja novih "despota", a zaposleni rade punom parom kako bi svi dogovoreni poslovi bili realizovani u najkraćem mogućem roku.

- Naš projekat "Iskra", odnosno sklapanje upaljača za artiljerijske granate, raste iz dana u dan i pokazao se kao pun pogodak. Javljaju nam se novi partneri i osvajamo nova tržišta - rekao je Ristić podsjetivši da je riječ o pogonu koji zapošljava desetine žena, što nije baš često praksa u namjenskoj industriji.


Novi proizvod

Slavenko Ristić je rekao da u TRB-u trenutno rade prototip jednog novog vozila, manje kategorije, o kojem će pričati više kada prototip bude završen.

- Ne odustajemo, trudimo se da budemo inovativni i da dođemo do novih proizvoda, jer jedino je to nešto što može da obezbijedi dugotrajno zaposlenje ljudi. Ako nemate proizvode, nemate ni posao - rekao je Ristić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.