NavMenu

Koji su najprodavaniji traktori u Nemačkoj?

Izvor: Agroklub Sreda, 27.01.2021. 09:35
Komentari
Podeli
John Deere traktori (Foto: Aleksandra Kekić)John Deere traktori
U Nemačkoj je tokom 2020. godine bilo ukupno 31.180 novoregistrovanih traktora. Pandemija SARS-CoV-2 virusa nije negativno uticala na njihovu prodaju, zapravo, ona je porasla za 13% u odnosu na 2019. kada ih je bilo tačno 28.686.

Iz tablice koju je objavio profi.de se vidi da ubedljivo vodi Fendt i to sa čak 6.818 novih traktora čime je u toj zemlji postigao svoj tržišni udeo od čak 21,9%.

Poznata američka marka John Deere je nakon nekoliko godina dominacije pala na drugo mesto, registrujući ukupno 5.530 traktora. Shodno tome, ovaj viceprvak ima tržišni udeo od 17,7%.

Navedeni podatak ne menja činjenicu da te dve marke vladaju nemačkim tržištem. Međutim, još je jedan igrač u nijansama zelene među vodećima, a smestio se na trećem mestu. Reč je o Deutz - Fahru koji beleži 2.645 novoregistrovanih traktora, što odgovara 8,5 odsto tržišnog udela.


Nemački poljoprivrednici iz godine u godinu većinom biraju iste marke. Ali, među njima ima i onih koje su kod nas vrlo retke ili se gotovo uopšte ne pojavljuju. To su japanski Iseki, nemački Mercedes, austrijski Linder ili Hürlimann iz SDF grupacije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Niška multifunkcionalna dvorana kulture sa 2.000 mesta ipak će se graditi na drugoj lokaciji - Raspisan konkurs za idejno rešenje

Grad Niš raspisao je konkurs za izradu idejnog rešenja izgleda novog višenamenskog objekta kulture u Nišu. Buduća multifunkcionalna dvorana kulture gradiće se na katastarskim parcelama br. 262/1 i 263/1 K. O. Niš-Ćele Kula, ukupne površine 2,21 ha. Reč je o zemljištu u neposrednoj blizini Roda centra na Vizantijskom bulevaru. Objekat treba da sadrži ulazni višenamenski hol (komunikacija, prostor za izložbe i prostor za virtuelne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.