NavMenu

U Nišu će se graditi solarna elektrana na površini od 61,5 hektara

Izvor: eKapija Utorak, 26.01.2021. 12:44
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shutterstock)Ilustracija
Grad Niš izložio je na javni uvid Nacrt izmena i dopuna prostornog plana administrativnog područja grada Niša.

Reč je o parcijalnim izmenama koje je izradio Zavod za urbanizam Niš, a obuhvataju, između ostalog, područje u severoistočnom delu niške gradske opštine Pantelej površine 61,5 hektara, na kojem je planirana gradnja solarne elektrane.

Preliminarno, kako piše u planskoj dokumentaciji, planirano je da solarna elektrana obuvati veći broj parcela u katastarskoj opštini Vrelo.

Izmename prostornog plana predviđaju smanjenje površine poljoprivrednog i šumskog zemljišta sa oko 352 i 141 km2 na 184 i 16 km2, i istovremeno povećanje povrišne građevinskog zemljišta sa 80 na 273 km2.

Kako je za eKapiju rekao odgovorni planer Dejan Stojanović, izmene plana donose se po skraćenom postupku, a obzirom da je reč o malim izmenama i dopunama Prostornog plana.


- Skupština Grada je donela odluku po kojoj smo mi izmenili prostorni plan za ovo područje. Mi smo dobili okvirni obuhvat u KO Vrelo, a nakon usvajanja imena prostornog plana radiće se plan detaljne regulacije za to područje, pa će tu biti više detalja – rekao nam je Stojanović.

Izmene i dopune prostornog plana su na javnom uvidu do 3. februara.

B. P.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.