NavMenu

Momirović najavio izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda u Paraćinu - Investicija vredna 30 mil EUR

Izvor: Tanjug Nedelja, 24.01.2021. 08:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: gameanna/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović najavio je danas da će u Paraćinu biti rešen problem otpadnih voda, izgradnjom nove kanalizacione mreže i postrojenja za preradu otpadnih voda.

Naveo je da u Srbiji postoji veliki ekološki i infrastrukturni problem koji se odnosi na prečišćavanje otpadnih voda.

- Na sastanku smo dogovorili da Paraćin stavimo u listu prioriteta, da ispočetka isprojektujemo postrojenje za preradu otpadnih voda, izgradimo novu kanalizacionu mrežu i stanovnicima ovog grada omogućimo civilizacijski nivo prečišćavanja otpadnih voda - rekao je Momirović u Paraćinu, koji je u subotu 23. januara, obišao zajedno s premijerkom Anom Brnabić i ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Marijom Obradović.

Naveo je da je reč o investiciji vrednoj minimum 30 mil EUR i izrazio nadu da će taj projekat u vrlo kratkom roku biti dogovoren sa partnerima, uz očekivanje da će radovi početi do kraja godine.

Ti radovi se, kaže, ne tiču samo komunalne infrastrukture jer, navodi Momirović, kada se menjaju kanalizacione cevi, menjaju se i lokalni putevi.

- Očekujemo da kroz veliki projekat koji se odnosi na veliki broj opština, pre svega u centralnoj Srbiji, promenimo komunalnu infrastrukturu i kroz te investicije promenimo lokalnu putnu infrastrukturu. Mislim da će to građanima biti veoma značajno - rekao je Momirović.

Naveo je da je, osim investicija u infrastrukturu, u ovim teškim okolnostima važno održati makro ekonomsku stabilnost.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.