NavMenu

MOMIROVIĆ: Investicije i trgovina prioritet u odnosima sa Velikom Britanijom

Izvor: Tanjug Četvrtak, 21.01.2021. 17:49
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/screenshot/ Tomislav Momirović)
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas je sa ambasadorkom Velike Britanije Šin Meklaud razgovorao o jačanju saradnje Velike Britanije i Srbije u domenu infrastrukturnih projekata, investicija i trgovine.

Kako je saopštilo Ministarstvo, Momirović je istakao da je konstantno poboljšanje bilateralnih odnosa sa Velikom Britanijom strateški cilj.

Dok se, kaže ministar, vodi globalna bitka sa pandemijom korone ne sme se zaboraviti zajednički interes Srbije i Velike Britanije, a to je stabilan, bezbedan i ekonomski prosperitetan Zapadni Balkan.

- Pored zajedničke istorije i iste strane u Prvom i Drugom svetskom ratu, ne smemo zaboraviti da je Velika Britanija u tom periodu dva puta spasila Evropu. Samo jačanje odnosa između naših zemalja, posebno u ekonomskom aspektu je smer kojim želimo da idemo - rekao je Momirović.

Naveo je da su kapitalne investicije u zemlji posle dugogodišnje stagnacije usmerene značajno u putnu i železničku infrastrukturu.

Istakao je da bi planirane investicije u komunalnu infrastrukturu prečišćavanja otpadnih voda mogle da otvore dodatna vrata za saradnju između Velike Britanije i Srbije'.

Ambasadorka Meklaud kaže da su britanske firme zainteresovane za infrastrukturne projekte u Srbiji, posebno u polju investicija i međunarodne trgovine.

Navela je da će Velika Britanija nastaviti da podržava Srbiju u unapređenju poslovnog okruženja.

Kako je saopšteno, izgradnja beogradskog metroa je takođe projekat koji privlači pažnju britanskih kompanija za potencijalnu saradnju.

- Moj cilj kao ambasadorke Velike Britanije, koja iako više nije članica EU, ali je evropska zemlja jednako koliko i Srbija, da naša saradnja u budućnosti bude još bolja u segmentu trgovinskih odnosa i investicija. Upravo se tu nalazi potencijal rasta i jačanja odnosa između Srbije i Velike Britanije - istakla je ambasadorka Meklaud.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.