NavMenu

Ulaz u Srbiju iz poslovnih razloga uz prethodno obaveštenje PKS i dostavljanje testa u roku od 24 sata

Izvor: Tanjug Četvrtak, 21.01.2021. 12:22
Komentari
Podeli
(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Domaćim i stranim državljanima koji ulaze u Srbiju iz poslovnih razloga to će biti dozvoljeno uz prethodno obaveštavanje Privredne komore Srbije, pod uslovom da u roku od 24 sata od prelaska granice dostave PKS negativan RT-PCR test ili antigen test na koronu izdat od referentne laboratorije Srbije, objavljeno je u Službenom glasniku.

PKS će najavu prelaska državne granice bez odlaganja dostaviti Upravi granične policije, a najkasnije 24 sata pre očekivanog prelaska državne granice, navedeno je u dopunjenom Uputstvu o načinu primene ograničenja ulaska u Srbiju licima koja dolaze iz država zahvaćenih epidemijom zarazne bolesti COVID-19, koje je donelo Ministarstvo zdravlja.

Ukoliko se ne dostavi negativan RT-PCR test ili antigen test na prisustvo virusa SARS-CoV-2 u roku od 24 časa od časa prelaska državne granice ili ukoliko test bude pozitivan na prisustvo virusa SARS-CoV-2, PKS o tome bez odlaganja obaveštava teritorijalno nadležan zavod za javno zdravlje.
Dopunjeno uputstvo je stupilo na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku.

Inače, nove procedure neće se primenjivati na ljude koji dolaze iz Albanije, BiH, Bugarske, Crne Gore i Severne Makedonije, kojima je prethodnom odlukom omogućen ulazak u Srbju bez PCR testa.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.