NavMenu

Gradnja stadiona u Loznici počinje u aprilu, rok za završetak dve godine - Radovi u Leskovcu čekaju odluku komisije za zaštitu prava

Izvor: eKapija Četvrtak, 21.01.2021. 15:35
Komentari
Podeli
Projektovani izgled stadiona u LozniciProjektovani izgled stadiona u Loznici
Nakon što je krajem 2020. godine počela gradnja stadiona u Zaječaru, "stadionizacija" bi, kako saznaje eKapija trebalo da bude nastavljena u Loznici, dok će početak radova u Leskovcu uslediti po odluci Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

Gradnja gradskog stadiona Lagator trebalo bi da počne početkom aprila 2021. godine, rečeno je za naš portal iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Rok za završetak radova je dve godine.

- Kada je reč o stadionu u Loznici, ugovoreni rok je počeo da teče 1. januara 2021. godine kada je dostavljena garancija za dobro izvršenje posla. Ukupan rok za izvršenje ugovorenih obaveza je 730 kalendarskih dana. Prema dinamickom planu, izvođenje radova bi trebalo da počne početkom aprila 2021. godine - kažu za naš portal u Kancelariji.


Posao je dodeljen firmama Termomont doo Beograd, Teming Electrotechnology doo Niš, MPP Jedinstvo ad Sevojno, Geourb group doo Beograd, Saša Milosavljević PR Centar za preventivni inženjering, projektovanje, edukaciju i savetovanje BP Consulting Kruševac, Tron Tex doo Novi Sad, CEP doo Beograd i Dim trade Beograd.

Vrednost ugovora iznosi 3,6 milijardi dinara, a procenjena vrednost javne nabavke bila je 2,5 milijardi dinara. Kako je navedeno u obrazloženju odluke, zakonom je predviđena mogućnost da naručilac može dodeliti ugovor ponuđaču čija ponuda sadrži ponuđenu cenu veću od procenjene vrednosti javne nabavke.

U posebnoj vesti pogledajte kako će izgledati i koje će sve sadržaje imati novi loznički stadion po UEFA standardima.


Leskovac čeka odluku Republičke komisije za zaštitu prava

Novi stadion gradiće se i u Leskovcu, za šta su nedavno odabrani izvođači i izdata i građevinska dozvola. Međutim, početak gradnje sačekaće odluku Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

- Što se tiče stadiona u Leskovcu, 25. decembra 2020. podnet je zahtev za zaštitu prava ponuđača. Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki je dužna da o zahtevu za zaštitu prava odluči rešenjem u roku od 30 dana od dana prijema kompletne dokumentacije - kažu u Kancelariji za upravljanje ajvnim ulaganjima.

Posao izgradnje novog stadiona Dubočica u Leskovcu poveren je grupi ponuđača koju čine novosadske kompanije AB & CO doo, GAT doo, PRO-ING doo i Tehno inženjering, kao i FMS Kvart doo Petrovac, Securiton doo Beograd, Enterijer Moša SRB doo Novi Sad, Premijus doo iz Zemuna, DHC Inženjering doo Novi Beograd i EX BC doo Beograd. Vrednost ugovora je 2.465.932.800 dinara.

Podsetimo, planirana je gradnja novih stadiona u Zaječaru, Kragujevcu, Loznici, Leskovcu, Vranju, Kraljevu, Subotici, Novom Sadu, kao i nacionalnog stadiona u Surčinu.

Za detaljnije informacije o investcijama u stadione i sportske dvorane u Srbiji pogledajte i INFO-MAPU.

I. Milovanović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.