NavMenu

"Aleva" izvozi hranu u Latviju, Litvaniju i Estoniju - dugoročni ugovor sa distributerom

Izvor: eKapija Ponedeljak, 17.05.2010. 10:48
Komentari
Podeli

Kompanija "Aleva" saopštila je da je nedavno sklopila dugoročni ugovor o distribuciji proizvoda u Latviju, Litvaniju i Estoniju. Na tom tržištu, saopšteno je, posebno dobro su plasirani univerzalni začini "Kulinat classic" i "Kulinat finess", dodaci jelima, dehidrirane klasične i instant supe, ostali začini, kao i paprika "Aleva".

- Vrlo dobar izvoz imamo na tržištu bivše Jugoslavije, posebno na teritoriji BiH, gde ove godine očekujemo promet veći od 3 mil EUR. Počeli smo proces sertifikacije u Ukrajini i Belorusiji. Povećan je izvoz za evropsko tržište, posebno za Austriju. Prisutni smo u Alžiru, gde očekujemo značajno proširenje tržišta. Sklopljen je ugovor sa partnerom u arapskim zemljama. Osim u Libiji, gde smo prisutni, sa novim distributerom želimo da pokrijemo čitav region - Siriju, Liban, Irak, Iran...U toku je i vrlo intenzivna obrada egipatskog tržišta - kažu u kompaniji "Aleva".

"Aleva" je juče (16. maj 2010. godine) dobila i nagradu Agro-biz lider za proizvodne i izvozne rezultate, koju tradicionalno dodeljuju Klub privrednih novinara, Društvo agrarnih ekonomista Srbije i Regionalna privredna komora Novog Sada na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.

"Aleva" godišnje preradi 10.000 tona svežeg povrća uzgajanog na najplodnijem tlu naše zemlje. Od toga preradi 7.000 tona začinske paprike koja spada u najkvalitetniju u Evropi, po mišljenju mnogih stručnjaka i u svetu. Zahvaljujući tradiciji dugoj 63 godine, "Aleva" je razvila veoma kvalitetne odnose sa svojim kooperantima. Danas se povrće otkupljuje od treće generacije proizvođača, a zahvaljujući partnerskim i korektnim odnosima otkup se realizuje sa više od 200 poljoprivrednih proizvođača.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.