NavMenu

Međunarodni tender za konsultanta za osnivanje crnogorske nacionalne avio-kompanije do kraja nedelje

Izvor: eKapija Sreda, 20.01.2021. 16:36
Komentari
Podeli
(Foto: Jelena Đelić)
Vlada Crne Gore će u toku ove nedelje raspisati međunarodni tender za izbor konsultanta za osnivanje nove nacionalne avio-kompanije ToMontenegro, saopšteno je iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Kako su istakli iz ovog resora, predani rad tima Vlade Crne Gore koji je angažovan na pokretanju nove nacionalne avio kompanije pokazuje rezultate.

- Imajući u vidu napredak koji smo danonoćnim radom ostvarili kada je ToMontenegro u pitanju, ove nedelje prelazimo u drugu fazu stavljanja nove nacionalne avio kompanije u pogon, pa će biti raspisan međunarodni tender za konsultanta - izjavio je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

Spajić se osvrnuo na netačne navode u pojedinim medijima u vezi sa izborom konsultanta.

- S obzirom na novonastalu situaciju u našoj zemlji, neminovno je da smo kontaktirani od strane nemalog broja konsultanata kada je riječ o gorućim temama. Zastupljenost informacija i vesti o osnivanju nove nacionalne avio kompanije je, na nivou svetskih medija, izazvala veliku pažnju, te je prirodan sled i interesovanje relevantnih osoba i institucija za dato pitanje. Istaći ću još jednom - transparentnost i domaćinsko poslovanje dva su osnovna principa u radu ove Vlade i oni će i u ovom slučaju biti primijenjeni - poručio je ministar.

Iz Vlade je još jednom potvrđeno da još uvek nije angažovan konsultant po tom pitanju. Naglašeno je da će se svi procesi angažovanja voditi transparentno i profesionalno.

- Takođe, za razliku od prethodne Vlade, vodićemo računa da cena angažovanja bude minimalna za odnos date usluge i kvaliteta koji dobijamo - rekao je Spajić..

Istakao je i da je Vlada na svom primjeru, u okviru ministarstava, pokazala da je orijentisana na povratak mozgova iz inostranstva u našu zemlju.

- Kvalitetom i kvantitetom stručnjaka koji se javljaju iz dana u dan se ponosimo, kao i njihovim doprinosom u ovim istorijskim promenama za naše društvo - zaključuje Spajić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.