NavMenu

Sombor će dobiti digitalni bioskop

Izvor: Dnevnik Sreda, 20.01.2021. 13:32
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: d13/shutterstock.com)Ilustracija
Konkursna komisija Filmskog centra Srbije dodelila je sredstva za projekat izrade dokumentacije za digitalni bioskop somborskog Kulturnog centra Laza Кostić.

Ovim je načinjen značajan korak ka izgradnji digitalnog bioskopa u Velikoj sali Kulturnog centra čime će Sombor, stati rame uz rame sa gradovima koji imaju najbolje opremljene bioskope. Na ovaj će način Grad Sombor i Kulturni centar biti u mogućnosti da određuju repertoar filmova i dinamiku prikazivanja, a ostvareni prihodi biće upotrebljeni za unapređenje kulturne ponude Sombora, kaže Vesna Šašić, direktorka KC Laza Кostić.

- U 2020. godini dobili smo podršku Filmskog centra Srbije, ja se ovom prilikom zahvaljujem direktoru Gordanu Matiću i konkursnoj komisiji. Izrađen je Projekat digitalnog bioskopa, a iskreno se nadam da ćemo do kraja godine da ga realizujemo, iako je to veoma optimistično - ocenila je Vesna Šašić.

Takođe, dodala je, jedna od novosti je i ta da je somborski Kulturni centar postao član Mreže kinoprikazivača Srbije, dok je ona, kao rukovodilac Kulturnog centra, jednoglasno izabrana za koordinatora radne grupe za širenje i razvoj mreže, za šta se nada da će dovesti i do neposrednog unapređenja u poslovanju.

Postoji mogućnost da i ove godine, ukoliko se steknu uslovi u vremenu još uvek aktuelne epidemije, dođe do nesmetanog održavanja, sada već tradicionalnog Filmskog festivala, kao i uobičajenog projekta Art okupacija, najavila je Šašićeva.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.