NavMenu

Oblačinsko jezero vraća se na turističku mapu Srbije - Rekonstruiše se hotel na obali, u planu i proširenje kapaciteta

Izvor: eKapija Subota, 16.01.2021. 09:58
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Dejan Trajkovic)
Oblačnsko jezero u opštini Merošina, nekada omiljeno odmaralište stanovinka juga Srbije, uskoro se vraća na turističku mapu. Rekonstrukcija hotela i čitavog kompleksa, koja je otpočela prošle godine privodi se kraju, te bi već na proleće mogli biti spremni za turiste.

Preduzeće SP Resort koje je na pet godina zakupilo objekat na Oblačinskom jezeru, privodi kraju rekonstrukciju hotela i uređenje čitavog kompleksa.

Rekonstruisani su restoran i sobe. Urađena je nova krovna konstrukcija i zamenjena kompletna stolarija.

- Unutar objekta su adaptirane sve prostorije kako bi se dobila funkcionalna celina i kako bi se olakšao proces rada. Uporedo se radilo na uređenju prilaza kompleksu, kao i na terasi koja prati objekat i gleda ka jezeru - kažu za eKapiju iz kompanije SP Resort.
(Foto: Shutterstock/Dejan Trajkovic)
Projekat je delo zaposlenih u ovoj kompaniji, koji su i izvodili radove.

- To je tehnička služba koja je neumorno radila i radi da se objekat što pre renovira - ističu.

Radovi na restoranu i sobama se polako privode kraju.

- Što se otvaranja tiče, tu bismo bili oprezni sa prognozama, jer ne zavisi sve od nas. Tu pre svega mislim na pandemiju koja je ne samo usporila radove, već utiče i na to kada ćemo biti u mogućnosti da počnemo sa radom - kažu iz kompanije.

Trenutni kapacitet hotela je sedam dvokrevetnih soba i četiri bungalova sa po četiri sobe, a iz investitori navode da je u planu i proširenje smeštajnih kapaciteta.

- Razmišljamo i o proširenju ponude, ali za sada je akcenat na rekonstrukciji već postojećih sadržaja i da se najpre oni stave u funkciju - ističu.
(Foto: Shutterstock/Dejan Trajkovic)
Kako je ranije navela gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, planirana je i rekonstrukcija bazena i čišćenje mulja sa dna jezera koje je u sistemu JVP Srbijavode.

Oblačinsko jezero je prirodno jezero, koje je 60-ih godina bilo najposećenije dnevno letovališta Nišlija, ali i ostalih stanovnika iz ovog kraja. Tada je izgrađen javni bazen, košarkaški teren i fudbalsko igralište kao i motel sa bungalovima na obali jezera.

Ivana Milovanović

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.