NavMenu

Uskoro odluka Vlade o pomoći poplavljenim područjima

Izvor: eKapija Sreda, 13.01.2021. 14:56
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Chere/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović najavio je danas da će Vlada uskoro doneti odluku o pomoći lokalnim samoupravama koje su poslednjih dana pretrpele štetu od poplava.

Momirović je prilikom posete opštini Bojnik, gde je obišao puteve koje je oštetila voda, kao i poplavljeno domaćinstvo sestara Živanke Mitić i Ružice Zlatanović, naveo da se voda povlači, ali da je izvesno da je šteta, koja još nije procenjena, velika.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku ne može se sagledati kolika je šteta jer vode još ima na pojedinim putnim pravcima i u nekim kućama.

Ministar je preneo i da je održao sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave u Bojniku, na kojem je postignut dogovor o planu o rešavanja problema.

On je ukazao na to da će prvo biti sanirano ono što je hitno, dok će sve ostalo biti završeno u narednih šest meseci, preciziravši da će najpre stići pumpe kako bi se voda izbacila iz poplavljenih domaćinstava i obezbedili elementarni uslovi za život.


Predsednik Opštine Bojnik Nebojša Nenadović naveo je da je ta lokalna samouprava proglasila vanrednu situaciju zbog izlivanja vodotokova, najavivši da će već od sutra početi sanacija lokalnih puteva koji su oštećeni i u neprohodnom stanju, prenosi sajt Vlade Srbije,
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.