NavMenu

Šta će moći da se gradi u novoj radnoj zoni u Kaću?

Izvor: eKapija Utorak, 12.01.2021. 09:55
Komentari
Podeli
Sekundarne i tercijarne delatnosti ljubičastim; primarne, sekundarne i tercijarne roze (Foto: Print screen / Izmene i dopune PPG/ JP Urbanizam)Sekundarne i tercijarne delatnosti ljubičastim; primarne, sekundarne i tercijarne roze
Cilj izrade Izmena i dopuna Prostornog plana Grada Novog Sada (lokalitet radne zone u Kaću) je definisanje nove površine radne zone u KO Kać severno od DP IB-12, i stvaranje uslova za realizaciju poslovnih sadržaja u skladu sa potrebama korisnika i strateškim opredeljenjem Grada za razvoj ovih sadržaja na ovom lokalitetu.

Radna zona planira se na površini oko 195,6 ha kao višenamenski prostor planiran za primarne, sekundarne i tercijarne delatnosti, tako da će se omogućiti formiranje manjih ili većih poslovnih kompleksa na osnovu planskih parametara.

Planiraju se sekundarne i tercijarne delatnosti na manjim parcelama u neposrednom okruženju postojeće stanice za snabdevanje gorivom, dok se na ostatku prostora, na kome su pretežno veće parcele, planiraju primarne, sekundarne i tercijarne delatnosti.

Lokalitet radne zone sa okruženjem obuhvata građevinsko područje u KO Kać i KO Čenej, površine 369,54 ha.

Unutar ove granice planira se građevinsko zemljište od 190,47 ha namenjeno za radnu zonu severno od DP 12 u KO Kać, građevinsko zemljište od 1,36 ha namenjeno za pristupni put i retenziju jugozapadno od DP 12 u KO Kać i građevinsko zemljište od 1,33 ha namenjeno za retenziju jugoistočno od DP 12 u KO Kać.

Lokalitet radne zone je saobraćajnom mrežom podeljen na 12 urbanističkih blokova. Blok 1, u kome se nalazi postojeća stanica za snabdevanje gorivom, namenjen je za sekundarne i tercijarne delatnosti. Parcele se namenjuju izgradnji manjih pogona i skladišta za trgovinu i usluge, te izgradnji objekata administrativnog, uslužnog i proizvodnog zanatstva.

To isključuje izgradnju klanica, mešaona stočne hrane, silosa, mlinova, fabrika keksa i testenina, te građevinskih proizvoda, čija je izgradnja moguća na parcelama u nameni za primarne, sekundarne i tercijarne delatnosti. Ovde će biti moguća i izgradnja pogona i skladišta đubriva i repromaterijala u funkciji poljoprivredne proizvodnje, objekata za smeštaj poljoprivredne mehanizacije, te postrojenja za proizvodnju i skladišta čiste industrije, građevinarstva, uslužnog i proizvodnog zanatstva, kao i skladišta za trgovinu i usluge. Ne planira se izgradnja stočarskih i živinarskih farmi.

Planira se 11 blokova (blokovi 2–12) koji su ograničeni atarskim putevima, koji su planirani za proširenje u nove saobraćajnice.

U zapadnom delu obuhvaćenog prostora, van lokaliteta radne zone, uz režijsku saobraćajnicu, planira se transformatorska stanica. Uz ovu režijsku saobraćajnicu planiraju se i dve crpne stanice i merno-regulaciona gasna
stanica.

Pored radne zone, prostor se namenjuje za poljoprivredno zemljište.

Na području radne zone planiraju se zelene površine - drvoredi u profilima saobraćajnica, kao i visoko i srednje rastinje.

U zonama poznatih lokaliteta sa arheološkim sadržajem obavezna su prethodna zaštitna arheološka istraživanja.

Imene i dopune Plana nalaze se na javnom uvidu do 10. februara 2021. godine na sajtu Grada, kao i u zgradi JP Urbanizam u Novom Sadu.

А. K.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.