NavMenu

Gala koncert Opere Srpskog narodnog pozorišta povodom Srpske nove godine

Izvor: RTV Ponedeljak, 11.01.2021. 12:26
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija / Aleksandra)
Nakon niza uspešnih onlajn koncerata uživo iz Srpskog narodnog pozorišta, opera se vraća na scenu Gala koncertom povodom Srpske nove godine.

- To je poslednja priča koja nam je ostala da ispričamo i ujedno najava nastavka sezone. U poslednjoj novogodišnjoj priči vraćamo se na binu, ali i publiku polako vraćamo u salu. Ideja je da predstavimo sve ono što nam je inače na repertoaru ali u nekom, malo drugačijem ruhu - priča direktor Opere Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Stankov.

U gotovo dva sata programa publika će imati prilike da čuje najpopularnije operske arije i uvertire, od Nabuka, preko Knjeginje Čardaša do Trubadura, a sve pod dirigentskom palicom gostujućeg maestra iz Sankt Petersburga, dirigenta Mikhaila Sinkeviča.

- Program je vrlo zanimljiv jer je svaka numera svojevrsno remek delo. Vrlo je zahtevno i za soliste i za orkestar i stoga mislim da će ovo biti pravi izazov. Ali, period pandemije pokazao nam je da nam je kultura potrebna, da je neophodno doći doći u pozorište i osetiti muziku - objašnjava mestro Sinkevič.

Operske julijanske priče na programu su 14. januara na sceni Jovan Đorđević, a ograničen broj karata je u prodaji na biletarnici Srpskog narodnog pozorišta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.