NavMenu

CTP proširio CTPark Belgrade North akvizicijom 30.000 m2 skladišnog prostora i zemljišta u cilju daljeg razvoja

Izvor: Promo Ponedeljak, 18.01.2021. 08:18
Komentari
Podeli
(Foto: CTP)
Evropska kompanija za razvoj industrijskih nekretnina CTP proširila je svoj industrijski park severno od prestonice Srbije, CTPark Belgrade North, nakon kupovine 30.000 m2 skladišnog prostora i pripadajućeg zemljišta, u cilju daljeg razvoja, od austrijske kompanije za razvoj nekretnina Eyemaxx. Ukupni kapaciteti industrijskog parka CTPark Belgrade North povećani su na 50.000 m2 ovom kupovinom, što omogućava da se dostigne površina za izdavanje od oko 115.000 m2 na ovoj lokaciji.

CTP je od kompanije Eyemaxx kupio magacin krajem 2020. U ovom objektu trenutno posluju kompanije kao što su Lidl, Mercata VT i Flux Systems. Ova akvizicija predstavlja korak napred ka daljem širenju CTP-a severno od Beograda.

- Ovog januara započećemo izgradnju dodatnih 25.000 m2 skladišnog prostora, što bi trebalo da bude gotovo u drugom kvartalu, a dalji razvoj je u planu. Postoji ogroman interes kada su u pitanju industrijski i logistički kompleksi koji se nalaze neposredno uz prestonicu Srbije, pri čemu je dodatna prednost direktna veza sa autoputem A1 - objašnjava Vlatko Đuriček, direktor CTP-a za Srbiju.

CTP je ovim osigurao zemljište koje podrazumeva 115.000 m2 prostora za izdavanje na lokaciji CTPark Belgrade North. Ova kompanija takođe poseduje i upravlja drugim modernim industrijskim parkovima u Srbiji, koji se nalaze u Kragujevcu i Novom Sadu, a tu je i još jedan industrijski park u prestonici Srbije, CTPark Belgrade West.

Cilj 10 miliona m2 prostora (Foto: CTP)Cilj 10 miliona m2 prostora

Portfolio kompanije CTP trenutno sadrži više od 6 miliona m2 prostora za izdavanje. Ova kompanija, koja je osnovana pre 22 godine u Humpolecu, pored autoputa D1 između Praga i Brna, danas je prisutna u sedam zemalja centralne i istočne Evrope: Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Srbiji, Rumuniji, Poljskoj i Bugarskoj. Ona takođe istražuje mogućnosti i u drugim zemljama u regionu.

Cilj kompanije CTP jeste da dostigne portfolio od 10 miliona m2 prostora za izdavanje do 2023. godine, a plan je da dođe do drastičnog proširenja, kako na postojećim, tako i na novim tržištima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.