NavMenu

Biotehnički fakultet iz Bihaća i MS-Alem iz Bosanske Krupe razvili novi proizvod, omega-3 junetinu

Izvor: eKapija Ponedeljak, 04.01.2021. 16:20
Komentari
Podeli
(Foto: GSDesign /shutterstock.com)
U prodajnim objektima mesne industrije MS-Alem iz Bosanske Krupe uskoro će se naći novi proizvod omega-3 junetina.

Radi se o funkcionalnom proizvodu odnosno junećem mesu obogaćenom esencijalnim omega-3 masnim kiselinama koje imaju niz pozitivnih učinaka na ljudsko zdravlje, navodi se na sajtu Biotehničkog fakulteta iz Bihaća.

Omega-3 junetina kao proizvod ograničene serije nastao je zajedničkim aktivnostima Biotehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću, Mesne industrije MS Alem i Razvojnog centra za prehranu Emona RCP, Ljubljana, kroz projekat "Modeliranje masno-kiselinskog sastava junećeg mesa putem ishrane" finansiranog od strane Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke Vlade FBiH.

- Ovim projektom se putem ishrane tovnih junadi sa posebno pripremljenom koncentratnom smesom koja u svom sastavu sadrži seme lana (Linum usitatissimum) proizvelo juneće meso sa nutritivno povoljnim masno-kiselinskim sastavom, tj. povoljnim odnosom omega-6 / omega-3 masnih kiselina u poređenju sa junećim mesom dobivenim iz tradicionalnog načina tova junadi - navodi se.

Više informacija o navedenom projektu i nastanku novog proizvoda omega-3 junetine možete naći OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.