NavMenu

Predstavljeno više od 20 novih proizvoda od oblačinske višnje

Izvor: eKapija Sreda, 30.12.2020. 15:38
Komentari
Podeli
Kompanija Desing predstavila je u utorak, 29. decembra, nove, visoko kvalitetne proizvode od oblačinske višnje koji su rezultat zajedničkog rada Centra za razvoj inovativnih proizvoda od oblačinske višnje sa šest proizvođača hrane.

Tokom 2020. godine, Centar je uz podršku USAID-ovog Projekta za konkurentnu privredu, radio na razvoju i promociji novih proizvoda od ovog voća, navedeno je u saopštenju.

- Oblačinska višnja je čuvena po jedinstvenoj ravnoteži slatkog i kiselog ukusa. Doprinosi blagostanju ljudskog organizma zahvaljujući hranljivim materijama koje sadrži, a korišćenjem novih tehnologija pomogli smo domaćim proizvođačima da stvore kvalitetnije i bezbednije proizvode za savremene kupce. Žig Oblačinske višnje, koji se nalazi na ambalaži, je garancija da su korišćeni samo najkvalitetniji sastojci - istakla je Marija Tomić, direktor marketinga Desing Taste Centra.

Razvijeno je više od 20 novih proizvoda među kojima su i kandirana oblačinska višnja u sirupu, čokolade i dražeje sa liofilizovanom višnjom, granola mešavina od oblačinske višnje, jogurt sa oblačinskom višnjom i žitaricama, 100% voćni sok od oblačinske višnje i jabuke.

Kompanije Cold Pressok, Art Ival, Amaks - Jo.to.Go, Zdravo Produkt, Dolovac Organic i Puratos, su nakon uspešne internacionalne premijere tokom Food Ingredients 2020 sajma i FMCG Retail konferencije, sada u prilici da predstave svoje proizvode domaćim potrošačima.

U toku su pregovori sa maloprodajnim lancima i prodavnicama visokokvalitetne hrane, nakon čega će ovi proizvodi biti dostupni na domaćem tržištu.

- U novu 2021. ulazimo sa velikim očekivanjima da će još "jedna višnjica na torti" biti i promocija Oblačinska preliva za sladoled koju ćemo realizovati, na tržištu Srbije, Bugarske i Slovenije, sa vodećim svetskim lancem restorana brze usluge - poručio je Miodrag Tomić, direktor i vlasnik kompanije Desing.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.