NavMenu

Počela gradnja stadiona u Zaječaru - Vrednost investicije 28,5 mil EUR, kraj radova najavljen za manje od dve godine

Izvor: eKapija Utorak, 29.12.2020. 14:38
Komentari
Podeli
Projektovani izgled stadiona u Zaječaru (Foto: Grad Zaječar)Projektovani izgled stadiona u Zaječaru
U Zaječaru je počela gradnja novog gradskog stadiona u Park-šumi Kraljevica. Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić rekao je da će 28,5 miliona EUR biti uloženo u stadion u tom gradu, navodeći da je to važna investicija u ovom delu istoka Srbije. Ničić je rekao da će stari stadion FK Timoka biti pretvoren u atletski stadion za istočnu Srbiju.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao polaganju kamena temeljca najavio je da će radovi biti završeni za godinu i 11 meseci, kao i da će stadion biti "prvi potpuno pokriven stadion za fudbal u Srbiji". Vučić je položio kamen temeljac za izgradnju Gradskog stadiona u Zaječaru zajedno sa ministrom sporta Vanjom Udovičićem i gradonačelnikom Boškom Ničićem.

Vučić je dodao da će se oko stadiona na Kraljevici graditi hoteli i drugi sadržaji.

- Zaječarski stadion je najlepši projekat, čudesno deluje, i za manje od dve godine, tačnije, za godinu i 11 meseci izvođač treba da zavrsi posao - rekao je Vučić i dodapo da će na tom stadionu igrati i fudbalska reprezentacija Srbije, kao i Partizan i Crvena zvezda.

Kako je eKapija već pisala, gradski stadion u Zaječaru imaće 8.186 mesta i biće izgrađen u skladu sa UEFA standardima, na obroncima Kraljevicе, u sklopu postojećeg sportsko-rekreativnog kompleksa. Detaljnije o tome kako će stadion izgledati, pogledajte u posebnom tekstu.

Stadion Kraljevica u Zaječaru gradiće grupa ponuđača koju čine beogradske kompanije W.D. Concord West, DBS doo, Elektrozapad doo, kao i Premer Savković doo Lazarevac, Modulor doo Beograd, Hidro-Tan doo Beograd, Kapa Projekt doo Niš, Preduzeće za proizvodnju, promet i usluge Frenki-alarm doo Valjevo, Dabicom CO doo Beograd i ECO Construction doo Beograd. Vrednost ovog ugovora je 3.379.200.000 dinara. Detaljnije o tome čitajte u posebnom tekstu.

Novi stadion gradiće se i u Leskovcu, za šta je nedavno izdata i građevinska dozvola.

Nakon što je javna nabavka za projekat i radove na izgradnji gradskog stadiona Lagator u Loznici obustavljena sredinom decembra, jer na tender nije pristigla nijedna prihvatljiva ponuda, Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima donela je odluku o dodeli ugovora grupi ponuđača koja je jedina dostavila ponudu.

Podsetimo, planirana je gradnja stadiona u Zaječaru, Kragujevcu, Loznici, Leskovcu, Vranju, Kraljevu, Subotici, Novom Sadu, kao i nacionalnog stadiona u Surčinu.

Gradnja stadiona u drugim gradovima širom Srbije čeka finansije.

- Postupci javnih nabavki za stadione u drugim jedinicama lokalne samouprave biće pokrenuti kada se za to obezbede potrebna finansijska sredstva a u skladu sa likvidnim mogućnostima budžeta Republike Srbije - rekli su ranije iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima za naš portal.

Za detaljnije informacije o investcijama u stadione i sportske dvorane u Srbiji pogledajte i INFO-MAPU.

I. M.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.