NavMenu

IKEA spremna da počne gradnju trgovačkog centra AVA Shopping Park i otvori 400 novih radnih mesta

Izvor: eKapija Ponedeljak, 28.12.2020. 11:44
Komentari
Podeli
(Foto: IKEA Srbija)
Kompanija IKEA završila je pripremne radove za početak izgradnje AVA Shopping Parka, trgovačkog centra na otvorenom koji će se nalaziti pored robne kuće u Bubanj potoku, saopštila je ta kompanija.

Ovom investicijom,vrednom više od 50 mil EUR, IKEA će zaposliti dodatnih 400 ljudi u Srbiji, a polaganje kamena temeljca planirano je za početak 2021, navodi se u saopštenju.

- Vrlo smo zadovoljni što smo, uprkos otežanim prilikama usled pandemije, uspeli da istrajemo u ovoj, verujemo, važnoj investiciji za grad Beograd i lokalnu zajednicu. Nedavno smo potpisali ugovor s IT Tel & Vila Grad, domaćom firmom koja će, s više od 800 angažovanih radnika, biti glavni izvođač radova. Nadamo se i da će naši srpski partneri, koji su od početka bili važna podrška projektu, uskoro završiti proceduru u vezi s građevinskom dozvolom, tako da radovi mogu da krenu što pre - rekao je Branko Mihajlov, glavni menadžer projekta.

AVA Shopping Park, ranije poznat pod nazivom Beogradski trgovački centar ili Beogradski ritejl park, prostiraće se na više od 30.000 kvadrata i u nekoliko maloprodajnih objekata okupiće poznate svetske brendove iz oblasti poput mode, sporta i tehnike.

Kompleks će dodatnim isključenjem biti povezan s autoputem, a u planu je da se omogući pristup i sa Beogradske obilaznice.

U posebnom tekstu pročitajte šta sve podrazumeva projekat gradnje novog trgovačkog centra kompanije IKEA.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.