NavMenu

Koje kompanije su najveći izvoznici u Srbiji?

Izvor: eKapija Nedelja, 27.12.2020. 09:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Mckyartstudio/shutterstock.com)Ilustracija
Ukupna vrednost izvoza 15 najvećih izvoznika u Srbiji od januara do novembra ove godine iznosila je 3,5 mil EUR, objavilo je Ministarstvo finansija u dokumentu "Tekuća makroekonomska kretanja". Najveći izvoznik je smederevska železara, a slede Tigar i Zijin Bor.

Vrednost najvećeg izvoznika, HBIS Group, odnosno smederevske železare, bio je 395,3 mil EUR, a sledi pirotski Tigar Tyres sa 332,2 mil EUR. Zijin Bor, koji je prošle godine bio na desetom mestu, sada je treći izvoznik sa 330,6 mil EUR.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva finansija, izvoz kragujevačkog Fiata (FCA Serbia) od januara do novembra bio je 295,6 mil EUR, dok je NIS izvezao robe i sirovine u vrednosti od 254,4 mil EUR.

Izvoz Grundfos Srbija iz Inđije bio je 219 mil EUR, Henkela 213,2 mil EUR, Hemofarma 211,6 mil EUR, Yure 211,1 mil EUR.

Kompanija Philip Morris izvezla je robu u vrednosti od 205,1 mil EUR, Boch 200,7 mil EUR i Leoni 194,7 mil EUR. Slede Tetra Pak sa 165,7 mil EUR, HIP Petrohemija sa 145,3 mil EUR i Gorenje sa izvozom od 130,1 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, IT, Telekomunikacije

EPS pustio u rad mobilnu aplikaciju "Uvid u račun"

Elektroprivreda Srbije (EPS) pustila je u rad mobilnu aplikaciju "EPS Uvid u račun". Putem aplikacije, domaćinstva i mali kupci imaju mogućnost da na mobilnom telefonu, na veoma jednostavan način prate potrošnju električne energije, plate račune, provere mesečne zaduženja i uplate tri godine unazad, kao i da dobiju obaveštenja i ulože prigovor., saopštio je EPS. Mobilna aplikacija "EPS Uvid u račun" dostupna je korisnicima na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.