NavMenu

Imovina Tanjuga data na korišćenje kompaniji Tačno

Izvor: eKapija Subota, 26.12.2020. 10:22
Komentari
Podeli
(Foto: Goole Street View/screenshot)
Iako su mediji preneli da su Tanjug kupile firme Željka Joksimovića i Manje Grčić, iz Direkcije za imovinu kažu da nije reč o prodaji te novinske agencije, već da je firma Tačno, u vlasništvu Minacord Media i RTV Pančevo, stekla prava na korišćenje Tanjugovih imovinskih prava, piše N1.

I portal Raskrikavanje prenosi da je Vlada Srbije odobrila da se noovosnovanoj firmi Tačno u vlasništvu Radoice Milosavljevića, pevača Željka Joksimovića i Manje Grčić, dodeli na korišćenje Tanjugov logo, slogan i deo arhive za 628.000 EUR, i to za narednih 10 godina. Osim toga, nacrtom ugovora do koga je došlo Raskrikavanje, predviđeno i da firma Tačno preuzme stotinak zaposlenih u Tanjugu.

Početkom decembra 2020. godine, kako navodi ovaj portal, Vlada Srbije dala je saglasnost na nacrt ugovora između Republičke direkcije za imovinu i firme Tačno, a u kome se predviđa šta sve "dobija" na korišćenje ova firma.

Reč je, najpre, o četiri žiga agencije Tanjug čiju je vrednost krajem 2018. godine firma Deloit procenila na 567.000 EUR. Ovde spadaju četiri logoa, uključujući i slogan "Tanjug. Tačno", koji su zaštićeni u Zavodu za intelektualnu svojinu. Ove logoe, slogan i ime - ono što praktično čini Tanjugov "brend" - firma Tačno koristiće narednih deset godina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.