NavMenu

Privatizacija banatskih vodoprivrednih preduzeća naredne godine

Izvor: RTV Vojvodina / Tanjug Utorak, 22.12.2020. 09:40
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: beeboys/shutterstock.com)Ilustracija
Postoje zainteresovani kupci za četiri vodoprivredna preduzeća koja posluju u Zrenjaninu, Pančevu, Kovinu i Vršcu, a njihova privatizacija se može očekivati naredne godine, saopštilo je Ministarstvo privrede odgovarajući na pitanja Tanjuga.

Radi se o Vodoprivrednom privrednom društvu Srednji Banat doo Zrenjanin, Vodoprivrednom društvu Tamiš Dunav doo Pančevo, Vodoprivrednom privrednom društvu Podunavlje doo Kovin i Vodoprivrednom privrednom društvu Južni Banat Vršac.

Na javni poziv tog Ministarstva, za sva četiri preduzeća stigla su pisma o zainteresovanosti, ali nije precizirano koliko je zainteresovanih za kupovinu ovih vodoprivrednih firmi.

- U ovom trenutku možemo reći da postoji zainteresovanost za privatizaciju svih ovih preduzeća - navodi se kratko u saopštenju.

Ministarstvo privrede je napomenulo da su pisma o zainteresovanosti neobavezujuća i da će u postupku privatizacije moći da učestvuju i subjekti koji nisu poslali pismo po objavljenom javnom pozivu.

- Dalje aktivnosti na sprovođenju postupka privatizacije i objavi javnih poziva za prodaju zavisiće od odluka Vlade Srbije o modelu i metodu privatizacije, što se očekuje tokom 2021. godine - dodaje se u saopštenju.

Prema objavljenim podacima na sajtu Ministarstva, ukupna vrednost kapitala ova četiri vodoprivredna preduzeća na dan 31. 12. 2019. godine bila je blizu 412 miliona dinara.

Najvredniji je zrenjaninski Srednji Banat sa nešto više od 143 miliona dinara, a najniža vrednost kapitala procenjena je u kovinskom Podunavlju, na nešto preko 83 miliona dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.