NavMenu

TROX prečišćivač vazduha - Sigurno rešenje u borbi protiv aerosola kojima se prenose virusi

Izvor: Promo Ponedeljak, 21.12.2020. 13:22
Komentari
Podeli
(Foto: TROX GmbH)
Aerosoli se skupljaju u vazduhu kada ljudi dišu i razgovaraju u zatvorenim prostorijama. Putem aerosola se mogu prenositi virusi, tako da su oni prema tvrdnjama nemačkog instituta Robert Koh glavni prenosioci virusa SARS-COV-2, uzročnika oboljenja COVID-19. Kada nije moguće obezbediti dovođenje dovoljne količine svežeg vazduha, aerosoli, tj. čestice pune virusa, često satima lebde u vazduhu u prostoriji. U tim slučajevima kao rešenje u pomoć priskaču prečišćivači vazduha, koji su u stanju da filtriraju skoro 100% aerosola, čime se smanjuje rizik od infekcije.

TROX prečišćivač vazduha na minimum smanjuje rizik prenošenja virusa preko vazduha u prostorijama koje se ne provetravaju dovoljno i to bez potrebe za složenim instalacijama. Jednostavno ga postavite i uključite. Uređaj filtrira preko 99,95% svih aerosola opterećenih virusima i obezbeđuje veliki broj vazdušnih izmena, pri čemu je tiši i štedljiviji od bilo kog drugog uporedivog uređaja.

Dostupan je u 2 veličine:
• M kapaciteta do 1.200 m3/h (DxŠxV 701x644x2313 mm)
• L kapaciteta do 1.600 m2/h (DxŠxV 441x644x2313 mm)
i u 2 boje:
• Bela (RAL 9016)
• Tamno siva (RAL 7012)
(Foto: TROX GmbH)
Optimalno ubacivanje vazduha iznad glave

Bezbedna distribucija vazduha – TROX prečišćivač vazduha ubacuje čist vazduh iznad glave. Na taj način uređaj može da radi i sa većim kapacitetima, bez stvaranja osećaja promaje. Takođe se time izbegava direktno mešanje virusa koje emituje oboleli sa čistim vazduhom koji se ubacuje u prostoriju.
(Foto: TROX GmbH)
Filtrira preko 99,95% svih virusa

Minimalni rizik od infekcije – u TROX prečišćivaču vazduha nalazi se efikasan HEPA filter klase H13, kao što su filteri koji se npr. koriste u operacionim salama. Ovaj filter dostiže idealan stepen odvajanja od 99,95%.

U kombinaciji sa predfilterom ovaj uređaj je temeljan čak kao filter klase H14, a pritom je tih, štedljiv, bez potrebe za zahtevnim održavanjem. Naknadno termičko ili tretiranje UV zracima nije potrebno, jer virusi na filteru vrlo brzo postaju neaktivni.

Prečišćuje vazduh u većim prostorima već kod podešene srednje snage

I u velikim prostorijama – TROX prečišćivač vazduha može da filtrira i do 1.600 m3/h vazduha tokom jednog sata. Nijedan drugi uređaj ove klase nema veći kapacitet. Već kod podešenosti na srednju snagu efikasno i tiho prečišćava vazduh od virusa u velikim prostorijama, kao što su npr. restorani ili koferencijske sale.

Najtiši uređaj u svojoj klasi

Tih rad – zahvaljujući patentiranoj dvostrukoj izolaciji TROX prečišćivač vazduha je tokom rada tiši od svakog uporedivog uređaja. Prilikom normalnog rada (protok vazduha 1.000 m3/h) tih je otprilike kao ventilator jednog kompjutera i zahvaljujući tome je idealan za upotrebu u školama ili kancelarijama.
(Foto: TROX GmbH)
47 m2 filterske površine u jednom uređaju

Ekstremno dugovečni filteri za vazduh – nasuprot uobičajenim ravnim panel filterskim pločama filterske površine u TROX prečišćivaču vazduha su lepezasto postavljene. Na taj način filterska površina u jednom uređaju dostiže čak 47m2. Zahvaljujući veličini filterske površine i ugrađenim predfilterima životni vek HEPA filtera je značajno produžen.
Prema higijenskim smernicama VDI6022 preporučuje se zamena predfiltera jednom godišnje, a zamena HEPA-filtera jednom u dve godine.
(Foto: TROX GmbH)
Troši samo 0,095 kW pri 1.000 m3/h

Mala potrošnja električne energije – TROX prečišćivač vazduha možete bez bojazni uvek da ostavite uključenim. Uprkos velikom kapacitetu uređaj troši vrlo malo električne energije.

Zahvaljujući energetski efikasnim motorima i velikoj filterskoj površini uređaj u proseku troši manje električne energije nego sijalica od 100 W.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.