NavMenu

TROX prečišćivač vazduha - Sigurno rešenje u borbi protiv aerosola kojima se prenose virusi

Izvor: Promo Ponedeljak, 21.12.2020. 13:22
Komentari
Podeli
(Foto: TROX GmbH)
Aerosoli se skupljaju u vazduhu kada ljudi dišu i razgovaraju u zatvorenim prostorijama. Putem aerosola se mogu prenositi virusi, tako da su oni prema tvrdnjama nemačkog instituta Robert Koh glavni prenosioci virusa SARS-COV-2, uzročnika oboljenja COVID-19. Kada nije moguće obezbediti dovođenje dovoljne količine svežeg vazduha, aerosoli, tj. čestice pune virusa, često satima lebde u vazduhu u prostoriji. U tim slučajevima kao rešenje u pomoć priskaču prečišćivači vazduha, koji su u stanju da filtriraju skoro 100% aerosola, čime se smanjuje rizik od infekcije.

TROX prečišćivač vazduha na minimum smanjuje rizik prenošenja virusa preko vazduha u prostorijama koje se ne provetravaju dovoljno i to bez potrebe za složenim instalacijama. Jednostavno ga postavite i uključite. Uređaj filtrira preko 99,95% svih aerosola opterećenih virusima i obezbeđuje veliki broj vazdušnih izmena, pri čemu je tiši i štedljiviji od bilo kog drugog uporedivog uređaja.

Dostupan je u 2 veličine:
• M kapaciteta do 1.200 m3/h (DxŠxV 701x644x2313 mm)
• L kapaciteta do 1.600 m2/h (DxŠxV 441x644x2313 mm)
i u 2 boje:
• Bela (RAL 9016)
• Tamno siva (RAL 7012)
(Foto: TROX GmbH)
Optimalno ubacivanje vazduha iznad glave

Bezbedna distribucija vazduha – TROX prečišćivač vazduha ubacuje čist vazduh iznad glave. Na taj način uređaj može da radi i sa većim kapacitetima, bez stvaranja osećaja promaje. Takođe se time izbegava direktno mešanje virusa koje emituje oboleli sa čistim vazduhom koji se ubacuje u prostoriju.
(Foto: TROX GmbH)
Filtrira preko 99,95% svih virusa

Minimalni rizik od infekcije – u TROX prečišćivaču vazduha nalazi se efikasan HEPA filter klase H13, kao što su filteri koji se npr. koriste u operacionim salama. Ovaj filter dostiže idealan stepen odvajanja od 99,95%.

U kombinaciji sa predfilterom ovaj uređaj je temeljan čak kao filter klase H14, a pritom je tih, štedljiv, bez potrebe za zahtevnim održavanjem. Naknadno termičko ili tretiranje UV zracima nije potrebno, jer virusi na filteru vrlo brzo postaju neaktivni.

Prečišćuje vazduh u većim prostorima već kod podešene srednje snage

I u velikim prostorijama – TROX prečišćivač vazduha može da filtrira i do 1.600 m3/h vazduha tokom jednog sata. Nijedan drugi uređaj ove klase nema veći kapacitet. Već kod podešenosti na srednju snagu efikasno i tiho prečišćava vazduh od virusa u velikim prostorijama, kao što su npr. restorani ili koferencijske sale.

Najtiši uređaj u svojoj klasi

Tih rad – zahvaljujući patentiranoj dvostrukoj izolaciji TROX prečišćivač vazduha je tokom rada tiši od svakog uporedivog uređaja. Prilikom normalnog rada (protok vazduha 1.000 m3/h) tih je otprilike kao ventilator jednog kompjutera i zahvaljujući tome je idealan za upotrebu u školama ili kancelarijama.
(Foto: TROX GmbH)
47 m2 filterske površine u jednom uređaju

Ekstremno dugovečni filteri za vazduh – nasuprot uobičajenim ravnim panel filterskim pločama filterske površine u TROX prečišćivaču vazduha su lepezasto postavljene. Na taj način filterska površina u jednom uređaju dostiže čak 47m2. Zahvaljujući veličini filterske površine i ugrađenim predfilterima životni vek HEPA filtera je značajno produžen.
Prema higijenskim smernicama VDI6022 preporučuje se zamena predfiltera jednom godišnje, a zamena HEPA-filtera jednom u dve godine.
(Foto: TROX GmbH)
Troši samo 0,095 kW pri 1.000 m3/h

Mala potrošnja električne energije – TROX prečišćivač vazduha možete bez bojazni uvek da ostavite uključenim. Uprkos velikom kapacitetu uređaj troši vrlo malo električne energije.

Zahvaljujući energetski efikasnim motorima i velikoj filterskoj površini uređaj u proseku troši manje električne energije nego sijalica od 100 W.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Beogradu od 8. maja samo bela taksi vozila - U slučaju da ne sprovedu odluku, taksiste očekuje velika kazna

Taksi vozila u prestonici od 8. maja moraju da budu bele boje, a taksista koji to ne uradi snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara. U ovom trenutku, gotovo svi su ispoštovali odluku koja je stupila na snagu 2021. godine. Takođe, veliki broj njih iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 EUR po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine. - Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.