NavMenu

Novi projekat za poboljšanje kvaliteta vode Palićkog jezera

Izvor: eKapija Nedelja, 20.12.2020. 09:15
Komentari
Podeli
(Foto: Rajko Karišić)
Onlajn uvodna konferencija povodom početka realizacije projekta "Poboljšanje kvaliteta vode Palićkog jezera" koji sprovodi doo VTK Innosystem iz Budimpešte, uz podršku Ministarstva inovacija i tehnološkog razvoja Mađarske i Agencije za razvoj Zeleni centar Zapadnog Balkana, održana je u sredu, 16. decembra.

Na konferenciji je dogovorena dinamika realizacije projekta i definisane su pojedine aktivnosti.

- Cilj projekta je izrada studije izvodljivosti kojom će se utvrditi kritične tačke intervencije, a koja će ujedno sadržati i predloge za rešavanje identifikovanih problema. Osim određivanja mera ovaj dokument će obuhvatiti i analizu finansijskih pokazatelja, i odnosa troškova i koristi - saopštile su gradske vlasti.

Učesnici konferencije su se složili da će ova studija koja se nadovezuje na ranije podatke, prethodne studije, odnosno prošle i sadašnje projekte, ali i na najsavremenije i inovativne metode istraživanja, obezbediti korisnu i čvrstu osnovu za utvrđivanje i sprovođenje daljih investicionih projekata u cilju poboljšanja kvaliteta vode Palićkog jezera.

- Unapređenje kvaliteta vode jezera je od izuzetnog značaja za Grad, ne samo u pogledu razvoja turizma i privrede, već i u ekološkom smislu, kako bismo očuvali prirodno i kulturno nasleđe Palića - navodi se.


Na konferenciji su osim predstavnika VTK Innosystem učestvovali su i državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine, Robert Jakša, zamenik gradonačelnika Grada Subotice, Imre Kern, član Gradskog veća zadužena za oblast komunalnih delatnosti i razvoja, Čila Goli, predstavnici JKP Vodovod i kanalizacija Subotica i JP Palić-Ludaš, kao i saradnici Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode i Vodoprivrednog preduzeća DTD.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.