NavMenu

Kreće gradnja stadiona u Zaječaru i Leskovcu, odabrani izvođači za radove vredne 5,8 milijardi dinara - Tender za Loznicu obustavljen

Izvor: eKapija Petak, 18.12.2020. 12:15
Komentari
Podeli
Projektovani izgled stadiona u Leskovcu (Foto: JP Urbanizam i izgradnja Leskovac)Projektovani izgled stadiona u Leskovcu
Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima odabrala je izvođače za projektovanje i gradnju stadiona u Leskovcu i Zaječaru, čija će ukupna vrednost biti veća od 5,8 milijardi dinara, dok je javna nabavka za gradnju stadiona Lagator u Loznici obustavljena, jer na tender nije pristigla nijedna prihvatljiva ponuda.

Posao izgradnje novog stadiona Dubočica u Leskovcu poveren je grupi ponuđača koju čine novosadske kompanije AB & CO doo, GAT doo, PRO-ING doo i Tehno inženjering, kao i FMS Kvart doo Petrovac, Securiton doo Beograd, Enterijer Moša SRB doo Novi Sad, Premijus doo iz Zemuna, DHC Inženjering doo Novi Beograd i EX BC doo Beograd. Vrednost ugovora je 2.465.932.800 dinara.

Stadion Kraljevica u Zaječaru gradiće grupa ponuđača koju čine beogradske kompanije W.D. Concord West, DBS doo, Elektrozapad doo, kao i Premer Savković doo Lazarevac, Modulor doo Beograd, Hidro-Tan doo Beograd, Kapa Projekt doo Niš, Preduzeće za proizvodnju, promet i usluge Frenki-alarm doo Valjevo, Dabicom CO doo Beograd i ECO Construction doo Beograd. Vrednost ovog ugovora je 3.379.200.000 dinara.
Projektovani izgled stadiona u Zaječaru (Foto: Grad Zaječar)Projektovani izgled stadiona u Zaječaru
Izrada projekta za izvođenje radova, izvođenje radova i izrada projekta izvedenog objekta za objekat gradskog stadiona Lagator u Loznici moraće da sačekaju, jer je, kako se navodi "naručilac nakon pregleda i stručne ocene ponuda utvrdio da su sve ponude neprihvatljive".

Kako je ranije za eKapiju rečeno iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima nakon potpisivanja ugovora izvođači će biti uvedeni u posao.

Podsetimo, Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima raspisala je javnu nabavku izrade projekta za izvođenje radova, izvođenje radova i izradu projekta izvedenog objekta za objekte gradskih stadiona podeljenu u tri partije. Postupak javne nabavke sprovodi se u skladu sa sporazumom o zajedničkom sprovođenju javne nabavke sa gradovima Leskovac, Zaječar i Loznica.

Podsetimo, planirana je gradnja stadiona u Zaječaru, Kragujevcu, Loznici, Leskovcu, Vranju, Kraljevu, Subotici, Novom Sadu, kao i nacionalnog stadiona u Surčinu.

Gradnja stadiona u drugim gradovima širom Srbije čeka finansije.

- Postupci javnih nabavki za stadione u drugim jedinicama lokalne samouprave biće pokrenuti kada se za to obezbede potrebna finansijska sredstva a u skladu sa likvidnim mogućnostima budžeta Republike Srbije - rekli su ranije iz Kancelarije za naš portal.

Za detaljnije informacije o investcijama u stadione i sportske dvorane u Srbiji pogledajte i INFO-MAPU.

I. Milovanović

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.