NavMenu

Kompanija PlanRadar očekuje godišnji rast od 100% u 2020. uprkos izazovima pandemije Covid-19

Izvor: Promo Sreda, 16.12.2020. 12:27
Komentari
Podeli
(Foto: PlanRadar)
PlanRadar, softver za digitalnu dokumentaciju i komunikaciju u građevinskoj industriji, koji se koristi na preko 25.000 projekata širom sveta, uključujući i neke od najznačajnijih projekata u regionu, kao što su izgradnja Pelješkog mosta i nadogradnja istarskog ipsilona, očekuje godišnji rast od 100% u 2020. usprkos izazovima pandemije COVID19.

Idejni osnivač kompanije PlanRadar Domagoj Dolinšek, osmislio je aplikaciju za digitalnu dokumentaciju i komunikaciju u građevinskoj i industriji nekretnina. U početku start-up, PlanRadar je danas kompanija u globalnoj ekspanziji u kojoj Domagoj zajedno sa svojim timom razvija softver u skladu sa potrebama korisnika. Danas, aplikaciju PlanRadar koristi više od 10.000 klijenata iz 46 zemalja, a svake nedelje aplikacija se koristi na više od 25.000 projekata širom sveta. U toku protekle godine kompanija je, uz već postojeća predstavništva u Zagrebu, Londonu i Beču, otvorila predstavništva u još osam gradova: Moskvi, Varšavi, Stokholmu, Parizu, Bolzanu, Bukureštu, Madridu i Amsterdamu.

- Kriza uzrokovana koronavirusom je našim klijentima jasno dala do znanja koliko je korisna i efikasna upotreba digitalnih alata, posebno u takvim vanrednim situacijama. Broj pristupa našem rešenju povećao se sa 12 miliona dnevno pre pandemije, početkom marta, na 14 miliona sredinom aprila. Sada imamo dnevnu stopu korišćenja preko 20 miliona poseta. U 2021. godini želimo da nastavimo rast i da dalje unapređujemo naš proizvod novim karakteristikama. Uspešnim završetkom kruga finansiranja sa preko 30 mil EUR u martu 2020. godine imamo dovoljno kapitala da dodatno pojačamo prisutnost na postojećim tržištima i proširimo svoje timove na novim lokacijama - navodi Bojan Petković, regionalni direktor kompanije PlanRadar za Jugoistočnu Evropu.
Bojan Petković (Foto: PlanRadar)Bojan Petković
PlanRadar kombinuje građevinsku dokumentaciju i upravljanje nedostacima u jedinstvenom, bezbednom i jednostavnom alatu za vlasnike, izvođače, arhitekte, kao i one koji se bave upravljanjem nekretninama. Intuitivna i jednostavna za korišćenje, aplikacija osigurava uštedu troškova i do 70%, što je posebno važno, s obzirom na to da podaci istraživanja kompanije FMI govore kako se na globalnom nivou 90% infrastrukturnih projekata završava sa probijanjem rokova ili planiranog budžeta. Prednosti softvera prepoznale su mnoge internacionalne kompanije kao što su Strabag, Porr ili Hochtief, dok je u Srbiji koriste kompanije kao što su Vila Grad, Euro Bravo i Fermax.

Izlaženje u susret potrebama korisnika nalazi se u srcu poslovanja ove kompanije. Sama aplikacija je kreirana tako da je vrlo jednostavna i intuitivna za upotrebu, te nisu potrebne dodatne obuke budućih korisnika, a troškovi su relativno niski u poređenju sa potencijalnim uštedama i skalabilni u skladu sa trenutnim potrebama korisnika – ne postoje troškovi godišnjeg održavanja ili specifičnih unapređenja, već se korišćenje aplikacije plaća samo u toku korišćenja, a sva unapređenja su uključena u postojeće pakete. Procena je da svaki pojedinačni korisnik aplikacije PlanRadar nedeljno uštedi barem 7 radnih sati u komunikaciji i razmeni informacija sa kolegama i saradnicima.

Nove funkcionalnosti i ISO 27001 sertifikat

Pored toga, u 2020. godini, a upravo na bazi analiza potreba korisnika, u aplikaciju je uključen i BIM pregledač, koji svima uključenima u gradnju omogućava razmenu i otpremanje IFC datoteka izvezenih iz Revit-a, ArchiCAD-a, AllPlan-a, Navisworks-a isl, kao i direktan rad na tim modelima, čime se dodatno olakšava evidencija komentara i distribucija informacija članovima tima, i praktično zatvara čitav krug razmene podataka na jednom građevinskom projektu.

(Foto: PlanRadar)
Takođe, sredinom godine omogućeno je i automatsko kreiranje šablona digitalnih izveštaja sa gradilišta, čime je obezbeđeno efikasno izveštavanje u skladu sa najvišim standardima u građevinskoj industriji. Uz samo nekoliko klikova sve standardne izveštaje moguće je prilagoditi u skladu sa propisima ili internim potrebama, a odgovorne osobe mogu ih potpisati direktno sa svog mobilnog uređaja. Takođe, gotovi izveštaji, obrasci, protokoli i popisi mogu se u bilo kom trenutku, samo jednim klikom, eksportovati u PDF format i podeliti sa saradnicima na projektu. U državama u kojima je omogućeno digitalno vođenje građevinskog dnevnika i građevinske knjige ovo u mnogome dodatno olakšava svakodnevno poslovanje izvođača radova i komunikaciju sa nadzornim organima.

Aplikacija PlanRadar je u protekloj godini takođe dobila i ISO 27001 sertifikat, o primeni međunarodnog standarda informacione bezbednosti, čime je još jednom potvrđeno da su svi podaci koji se koriste i skladište u okviru aplikacije zaštićeni u skladu sa najvišim međunarodnim standardima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.