NavMenu

Ruski MERE za mesec dana otvara prve prodavnice u Batajnici, Kruševcu i Subotici - Do maja u planu 15 marketa širom Srbije

Izvor: Večernje novosti Utorak, 15.12.2020. 14:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Lisa S./shutterstock.com)Ilustracija
Ruski diskontni lanac Svetofor, koji je u evropskim zemljama poznat pod brendom MERE, počinje sa radom na srpskom tržištu, a za manje od mesec dana potrošači će moći da se snabdevaju u njihovim prvim marketima.

Već su u pripremi i najkasnije do sredine januara biće otvoreni prodajni objekti u Batajnici, Kruševcu i Subotici, tokom februara u Kraljevu i Vršcu, a do kraja aprila i početka maja planirano je da počne da radi ukupno 15 prodavnica u našoj zemlji.

Ovo, za Novosti, kaže ministarka trgovine Tatjana Matić, ističući da je Ministarstvu to potvrđeno u Trgovinskom predstavništvu Ruske Federacije.

- Činjenica da u Srbiju dolazi jedan od najvećih diskontnih lanaca u Rusiji je samo još jedna potvrda da je naše tržište maloprodaje među perspektivnijim u regionu - naglašava Matićeva.

- Dolazak još jednog velikog trgovca će povećati konkurenciju na tržištu maloprodaje i uticati na modernizaciju trgovinske mreže.

Mladen Alfirović, iz Nacionalne organizacije potrošača Srbije, ističe da njihovo udruženje snažno podržava dolazak svake konkurencije. To je, kako navodi, dobra vest za potrošače, jer obezbeđuje bolje uslove za kupovinu u smislu kvalitetnije robe i pristupačnijih cena.

Kako je najavljeno polovinom avgusta iz ogranka ove ruske kompanije u Beogradu, na srpskom tržištu je planirano otvaranje najmanje 100 marketa prosečne površine od 1.000 kvadrata. Tada su naveli da će njihove cene biti niže za 20% od prosečnih, kao i da planiraju da rade direktno sa proizvođačima, sa strogom kontrolom kvaliteta i niskom trgovačkom maržom.

Brend MERE se promoviše pod sloganom - samo najniže cene svakoga dana. Kada su u januaru prošle godine ušli na nemačko tržište, potražnja je bila tako velika da su rasprodali sve zalihe robe u prvoj sedmici nakon otvaranja i zbog toga su morali prodavnicu u Lajpcigu da privremeno zatvore. Nemački mediji su tada prenosili mišljenje potrošača o ruskom diskontnom lancu, koji su isticali da je to dobra jeftina alternativa, kao i da može da se obavi kompletna nedeljna nabavka po relativno niskim cenama.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.