NavMenu

Kulturno nasleđe Srbije na platformi Google Arts and Culture

Izvor: eKapija Nedelja, 13.12.2020. 14:43
Komentari
Podeli
Manastri Studenica (Foto: Goran Parezanović)Manastri Studenica
Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je da je na Google Arts and Culture platformi započelo onlajn predstavljanje kulturnog nasleđa naše zemlje.

U saopštenju se navodi da je na pomenutoj platformi audio-vizuelnim materijalom na atraktivan način za sada predstavljeno sedam izložbi, i to Manastir Studenica, Galerija Matice Srpske, Sinagoga u Subotici, Smederevska tvrđava, Stambena palata Ferenca Rajhla, Ram tvrđava i Crkva manastira Pokajnica.

Ministarstvo u narednom periodu, u partnerstvu sa Google Arts and Culture, planira povećanje lokaliteta od izuzetnog značaja, koji će se naći na ovoj platformi, prenosi sajt Vlade Srbije.

Google Arts and Culture predstavlja onlajn platformu putem koje javnost ima priliku da pristupi sadržaju u visokoj rezoluciji, slikama i video-materijalu umetničkih dela i kulturne baštine, prikupljenih od strane institucija u oblasti kulture i saradnika širom sveta.

Projekat omogućava svakome ko ima pristup internetu da kada god poželi može da pogleda zbirke i izložbe u muzejima koje nema priliku da obiđe uživo.


Takođe, profesori i studenti su u prilici da organizuju virtuelna putovanja, kao i onlajn razgovore sa muzejskim ekspertima iz drugih organizacija u oblasti kulture.

Ova vrsta onlajn resursa može da svojom dostupnošću ekskluzivnog materijala građanima širom sveta pomogne u istraživanjima, akademskim radovima, kao i da omogući multidisciplinarno i međuinstitucionalno učenje.

Link na kojem se izložbe mogu pogledati je artsandculture.google.com
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.