NavMenu

U Bečićima niče još jedna zgrada sa 95 turističkih apartmana i bazenom na krovu (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 11.12.2020. 12:26
Komentari
Podeli
(Foto: MORT/Idejno rješenje/AIM Studio)
Na teritoriji opštine Budva, u Bečićima, gradiće se još jedan apartmanski objekat, a glavni državni arhitekta dao je saglasnost na idejno rješenje objekta.

Kako se može vidjeti u dokumentaciji koja je objavljena na sajtu Ministarstva održivog razvoja i turizma, investitori su Ivana i Blagoje Peković, dok je idejno rješenje obradio AIM Studio.

Izgradnja objekta previđena je u okviru Detaljnog urbanističkog plana Bečići, na djelovima urbanističkih parcela UP 87/7, UP 87/2 i UP 87/6. Ukupna površina parcela na kojoj je planirana izgradnja iznosi 3404,90 m2. Na lokaciji su evidentirana tri izgrađena objekata predviđena za rušenje, što će biti naknadno obrađeno u elaboratu rušenja.

Planirani objekat imaće 95 turističkih apartmana, i to 91 jednosoban i četiri dvosobna.

(Foto: MORT/Idejno rješenje/AIM Studio)
- Objekat je projektovan na poziciji sadašnjeg objekta u obliku latiničnog slova L i pruža se ka južnoj strani lokacije. Zapadna duža lamela je spratnosti S+P+5, dok se sjeverna kraća lamela kaskadira od S+P+3 do S+P+5. Lamele su povezane u gornjem desnom uglu lokacije, gdje se nalazi pješački ulaz u objekat i vertikalne komunikacije - stoji u idejnom rješenju.

Nadzemni dio objekta je postavljen na kubus suterena preko kojeg se ostvaruje pješački prilaz do ulaza. Suteren je većinom ukopan, otvoren je ka jugu i istoku, gdje je ulaz u garažu. Objekat je orijentisan tako da većina apartmana ima pogled ka moru.

- Objekat apartmanskog stanovanja čine suteren, prizemlje, tri do pet spratova i prohodan krov. U suterenu je smještena garaža sa 106 parking mjesta, tehničke i pomoćne prostorije. Na prizemlju je ulaz u objekat, komunikaciono jezgro i 16 apartmana. Na prvom, drugom i trećem spratu je po 17, na četvrtom 15, a petom spratu 13 apartmana. Ukupno je 91 jednosoban i četiri dvosobna apartmana (po dva na četvrtom i petom spratu) - navodi se u dokumentaciji.

(Foto: MORT/Idejno rješenje/AIM Studio)
Većina apartmana je identična, sa razlikom u obliku i površini terase. Jednosobni apartmani su povšine 54-70 m2, dok su dvosobni 87-103 m2.

- Na krovu se nalazi bazen sa terasom. Na prostoru između dvije lamele na prizemlju se nalazi dječije igralište. Ono je ograđeno zelenilom, kako bi stanovi na prizemlju imali veću privatnost. Sve etaže povezane su unutrašnjim stepeništem i liftom - objašnjeno je.

Lokacija je saobraćajno povezana sa magistralnim putem E80 koji prolazi kroz Bečiće i ostvaruje se preko ulica Sremskog fronta i Iva Lole Ribara. Preko druge ulice obezbjeđuje se kolski i pješački prilaz sa istočne strane lokacije. Ulica se završava ulaskom u podzemnu garažu na samoj granici parcele.


Fotogalerija
Izgradnja apartmana u Bečićima
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.