NavMenu

Počela dogradnja hotela Ramonda na Rtnju - Na još 8.000 m2, grade se otvoreni bazen, spa centar, sobe, apartmani, podzemna garaža...

Izvor: eKapija Subota, 05.12.2020. 12:14
Komentari
Podeli
(Foto: PRO D - Inženjering/ Urbanistički projekat)
Hotel Ramonda na Rtnju koji je otvoren prošlog leta, širi svoje kapacitete sa dodatnih 8.000 m2. Novi objekat treba da sadrži 35 smeštajnih jedinica, komforni spa centar, otvoreni bazen, jednu veću multifunkcionalnu salu, restoran, lobi bar, podzemnu garažu, igraonicu za decu i bilijar salu. Novi deo biće izgrađen u stilu postojećeg, čime će biti zaokružena celina hotela Ramonda, kaže Nikola Jakovljević, direktor hotela.

- Cilj proširenja je da sa dodatnim kapacitetima i sadržajima još više podstaknemo razvoj Rtnja kao turističke destinacije. Novi deo hotela sa blizu 8.000 m2 biće povezan toplom vezom sa postojećim objektom koji uspešno posluje već godinu ipo dana - kaže Jakovljević.

Izvođač radova je kompanija ZOP inženjering, a završetak se očekuje za dve godine. U hotelu je sada zaposleno 70 radnika, a sa novim kapacitetima otvoriće se i nova radna mesta.
Polaganje kamena temeljca (Foto: Hotel Ramonda/ Privatna arhiva)Polaganje kamena temeljca

- Kada hotel bude završen, a nadamo se da će to biti za najkasnije dve godine, uposlićemo dodatni broj radnika, uticaćemo još više na unapređenje postojeće infrastrukture naselja i imaćemo više zadrugara, te ćemo svakako biti jedan od veoma važnih činilaca razvoja opštine Boljevac - ističe Jakovljević.

Kako je eKapija već pisala, novi hotelski objekat je predviđen kao III faza izgradnje (prve dve faze obuhvataju postojeće objekte hotela), dok bi se spajanje sa postojećim objektom izvelo u dve dodatne faze i to IV fazi i V fazi izgradnje. Takođe, urbanistički se predviđa mogućnost postavljanja kamping jedinica u okviru vrta kompleksa, bez posebnih infrastrukturnih potreba.

Podsetimo, iz Turističke organizacije Boljevca ranije su za eKapiju najavili gradnju gondole na Rtnju, kao i dolazak još nekih investitora, a više o tome čitajte u posebnom tekstu.

I. Milovanović
U blizini:
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.