NavMenu

Marko Lazarević, Strauss Adriatic - Kako je na novom poslu

Izvor: BIZLife Četvrtak, 03.12.2020. 08:22
Komentari
Podeli
Marko Lazarević (Foto: Strauss Adriatic)Marko Lazarević
Šta je bolje: menjati posao s vremena na vreme ili biti veran jednoj firmi?

- U današnjem izuzetno dinamičnom poslovnom okruženju vrlo je teško dati odgovor na ovo pitanje. Pojava novih zanimanja, kao i novih kompanija na tržištu, nudi pregršt mogućnosti za promene u karijeri. Stava sam da je za svakog pojedinca mnogo važnije da bude fokusiran ka jednoj profesionalnoj oblasti – da u njoj nadograđuje znanja i veštine, a za firme da svojim poslovanjem i ukazanim prilikama probude njihovu vernost. Konzervativni pristup vrlo retko proizvodi pozitivne promene, a promene su nam, s vremena na vreme, svima neophodne.

Kako je vama protekao prvi dan na novom poslu?

- Na moju veliku žalost, zbog epidemiološke situacije i režima rada od kuće, prvi radni dan nisam proveo u prostorijama kompanije Strauss Adriatic, već nekoliko koraka dalje od mog kreveta, za radnim stolom i na Zoom platformi u upoznavanju novog tima. Definitivno mi je nedostajalo fizičko prisustvo u kompaniji, lični kontakt i rad sa novim kolegama, što sam u određenoj meri nadoknadio u prethodnih mesec dana.

Koji je vaš savet "kako se postaviti" na novom radnom mestu prema novim kolegama?

- Važno je biti prirodan i imati dobre namere. Izgradnja poverenja je vrlo bitna za uspešno funkcionisanje tima, stoga iako kao novajlije u timu donosimo jednu novu energiju i pristup radu, od izuzetne je važnosti slušati iskustva kolega koji su tu duže od vas, prihvatiti nove procedure i vrednosti kompanije. Srećan sam što imam tu čast i privilegiju da budem deo tima koji je sačinjen od izuzetnih profesionalaca i predstavlja dobar blend iskustva, znanja i izuzetne energije.

Navedite nam tri razloga kad je po vama neophodno promeniti posao?

- Moj najiskreniji savet je-ne čekajte da imate drugi i treći razlog. Važno je biti svestan svojih mogućnosti i osetiti momenat kada dolazi do manjka entuzijazma i zasićenja trenutnim poslom. Tada treba nešto menjati. Neko će reći da je moja odluka o promeni posla u vreme opšte nesigurnosti hrabra, ali ja samo smatram da je to bio jedini ispravan način da nastavim sa svojim profesionalnim razvojem.

Da li je ova pandemija promenila način na koji radite u smislu načina komunikacije? Koliko ova pandemija menja i vaš posao?

- Kao neko ko dolazi iz sektora u kome su promene svakodnevica, nije mi bilo teško da se prilagodim i ovoj "novoj realnosti". Svedoci smo da je pandemija pored neizvesnosti i straha, definitivno prouzrokovala i veliki broj pozitivnih promena. Promene su možda najočitije u segmentu digitalne transformacije, koji je usko povezan sa poslom kojim se bavim. Pandemija nas je sve lansirala nekoliko godina unapred i naučila da promene moramo da prihvatamo brže. Navešću samo primer otvaranja online shopa "Kafa kod kuće" i izuzetne reakcije kolega u marketing timu u prilagođavanju poslovanja naših brendova, naročito Doncafé, situaciji kada smo imali uvođenje karantina i ograničavanje kretanja ljudi.

Marko M. Lazarević,
Digital Marketing Specialist, Strauss Adriatic (Doncafé)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.