NavMenu

Institut "Goša" učestvuje u popularizaciji nauke kod mladih

Izvor: eKapija Utorak, 20.04.2010. 15:56
Komentari
Podeli

Direktor Instituta "Goša" mr Marina Kutin je 15. aprila posetila Narodnu kancelariju predsednika Republike i tom prilikom direktorki Narodne kancelarije, Tatjani Pašić, uručila 8 kompleta po 10 knjiga- stručnih monografija čiji su autori istraživači Instituta "Goša". Knjige su poklonjene kako bi se uručile školama metalske struke, gimnazijama i politehničkim školama u Podunavsko-Braničevskom okrugu i predstavnicima preduzeća, saopšteno je iz Instituta "Goša".

Institut "Goša" kampanju popularizacije tehničkih nauka, srednjoškolcima i preduzećima u Podunavsko-Braničevskom okrugu, započinje početkom maja meseca.

Projekat je odobrilo Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije, u okviru Programa za podsticanje, promociju i popularizaciju nauke u Srbiji.

Prezentacija pojedinačnih segmenata iz oblasti tehničkih nauka – zavarivanje, obnovljivi izvori energije, numeričke simulacije, pasivna zaštita– eksperimentalna istraživanja, odvijaće se preko kratkih video-zapisa, štampanog materiala (posteri, flajeri, ankete) i ličnih kontakata kao i razgovora sa predavačima. Kratki filmovi sa navedenim temama imaju zadatak da mlade podstaknu na istraživanje i ljubav prema nauci.

Projekat predviđa prezentaciju u školama u Požarevcu, Smederevu, Smederevskoj Palanci, Velikoj Plani, Kostolcu i preduzećima "Goša-šinska vozila", "Goša FOM", "Goša Montaža", EM DIP PRO, "Utva Silosi" Kovin, FŽRO "Želvoz".

Predavači i prezenteri projekta su stručnjaci Instituta "Goša" i njihovi gosti, dr Boris Katavić, dr Zoran Nikolić, dr Bore Jegdić, dr Pavle Hadžić, mr Marina Kutin, mr Jovan Tanasković, mr Ljubinko Janjušević i mnogi drugi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.