NavMenu

Opština Brus menja plan za brzećku gondolu - Manje prostora za žičaru, više za hotele

Izvor: eKapija Utorak, 01.12.2020. 12:36
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: EpicStockMedia/shutterstock.com)Ilustracija
Opština Brus oglasila je ponovljeni javni uvid u Nacrt izmena dela Plana generalne regulacije za naselje Brzeće na Kopaoniku, o kojem je eKapija pisala početkom godine, zbog izmena pojedinih delova plana.

Ovim planom reguliše se gradnja gondole koja bi turističko naselje Brzeće vertikalnim transportom povezala sa centrom Kopaonika.

U okviru novih izmena, povećava se površina obuhvata plana sa 14ha i 10a na gotovo 14ha i gotovo 44a.

Kada je pak reč o žičari i pratećim sadržajima, prvobitno planirana površina u zoni skijališta od 98а 97m2 je smanjena i sada iznosi 82а i 80m2.

Smanjuje se i površina namenjena parkiranju – sa 48a na 46a i 68m2, kao i ona za saobraćajnice – umesto 38a zauzimaće oko 35a.


S druge strane, u centralnoj zoni turizma Bela reka povećava se površina namenjena gradnji hotela, pa će se tako oni umesto na 4ha 74а i 39m2 prostirati na više od 5 hektara.

U ovoj zoni povećava se i površina za mešovito stanovanje i poslovanje, sa oko jednog na 2 hektara.

Takođe, u plan se unosi stavka "šumsko zemljište", površine nešto veće od 33a.

Ponovljeni javni uvid održaće se od 1. do 15. decembra.

B. P.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.