NavMenu

Otvorene prijave za besplatni konsultantski program Speed 2.0 namenjen mikro, malim i srednjim preduzećima

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 30.11.2020. 13:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ramcreations/shutterstock.com)Ilustracija
Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije pozvao je danas mikro, mala i srednja preduzeća da se prijave za besplatni konsultantski program Speed 2.0 koji je namenjen ublažavanju posledica izazvanih pandemijom kovid-19.

Kako je saopštila PKS, privredna društva koja budu selektovana za učešće u programu imaće priliku da iskoriste ekspertizu iskusnog konsultanta koji će onlajn analizirati njihove načine poslovanja i predložiti unapređenja.

Takođe, preduzeća će tokom jednodnevnih konsultacija dobiti mogućnost da pronađu rešenje za probleme stvorene pandemijom ili probleme koji su postojali od ranije, a koje je aktuelna situacija pogoršala, kroz korake u domenu digitalne transformacije.

Sva mikro, mala i srednja preduzeća koja zapošljavaju između pet i 249 zaposlenih i redovno izmiruju obaveze prema državi, mogu da se prijave za program Speed 2.0 na sajtu Centra za digitalnu transformaciju https://cdt.org.rs/home.

U PKS objašnjavaju da digitalna transformacija ne podrazumeva prevashodno kupovinu hardvera i softvera, time i nove troškove za firme, već, pre svega, predstavlja promenu radi unapređenja komunikacije sa dobavljačima ili kupcima, marketinga, kao i poslovnih procesa i modela.

Konsultanti CDT-a su već radili sa blizu stotinu mikro, malih i srednjih preduzeća u Srbiji u okviru sličnog programa Speed 1.0, tokom prvog talasa pandemije, pomažući firmama da ublaže direktne posledice pandemije kovid.

Inače, sva preduzeća koja apliciraju za program najpre će imati mogućnost da popune dva upitnika - test digitalnog imuniteta i digitalne konkurentnosti.

Kroz tu samoevaluaciju, dobiće uvid u to koliko su spremna za izazove poslovanja u okruženju, izmenjenom zbog pandemije kovid-19, a takođe i kolika je njihova konkurentnost u eri poslovanja, obeleženoj digitalnom transformacijom.

Program Speed 2.0 je razvijen uz podršku Privredne komore Srbije i Nemačke razvojne saradnje koju sprovodi GIZ.

Iskustva kompanija i konsultanata koji su učestvovali u sličnom programu Speed 1.0 mogu se videti na Tviter nalogu Centra za digitalnu transformaciju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.