NavMenu

Dalji razvoj saradnje sa Nemačkom u sektoru energetike

Izvor: eKapija Petak, 27.11.2020. 14:01
Komentari
Podeli
(Foto: nostal6ie/shutterstock.com)
Povećanje energetske efikasnosti jedna je od prioritetnih oblasti u kojoj očekujemo uspešnu saradnju sa Nemačkom, izjavila je danas ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović u razgovoru sa ambasadorm SR Nemačke u Srbiji Tomasom Šibom.

- Verujem da imamo prostor da unapredimo saradnju i u oblasti zelene energije i energetske tranzicije - navela je Mihajlović.

Ona je danas razgovarala ambasadorom Šibom, na temu saradnje u oblasti rudarstva i energetike, naročito u vezi sa povećanjem energetske efikasnosti i zelenom energijom, navodi se na sajtu Vlade.

Mihajlović je istakla da je u prethodnom Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture postojala veoma dobra saradnja i da veruje da će ona biti uspešno nastavljena i u resoru rudarstva i energetike.

Prema njenim rečima, Ministarstvo priprema novi zakonodovni okvir i reforme e-energetika i e-rudarstvo, kojima će se pojednostaviti procedure i ovaj sektor otvoriti za nove investicije.


Na sastanku je navedeno da ukupna vrednost projekata koji se realizuju, uz podršku Nemačke razvojne banke KfW, uključujući Ministarstvo, kao i javna preduzeća EPS i EMS, iznosi više od 800 mil EUR.

Ambasador Šib je izrazio uverenje da će saradnja sa resornim ministarstvom biti dodatno proširena, napomenuvši da je za Nemačku razvojnu banku energetika jedan od najvažnijih sektora.

- Imamo i veliko iskustvo sa Zelenom agendom i energetskom tranzicijom, koje smo spremni da podelimo sa vama - poručio je on.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.