NavMenu

Potpisan ugovor sa izvođačem radova u KC Vojvodine, vredan 28,5 mil EUR

Izvor: B92/TV Prva Nedelja, 29.11.2020. 15:40
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Anna Jurkovska/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar Zlatibor Lončar i izvršni direktor Konzorcijuma GH Holding Gregor Jernejc potpisali su ugovor o izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Vojvodine

Potpisivanju ugovora sa izabranim izvođačem radova u Vladi Srbije prisustvovala je i premijerka Ana Brnabić, kao i šefica Regionalnog predstavništva EIB za Zapadni Balkan Dubravka Negre.

Radovi u KCV obuhvataju rekonstrukciju i dogradnju lamela B i C Urgentno dijagnostičkog centra površine više od 33.000 kvadratnih metara, dogradnju tople veze sa postojećim klinikama u sklopu KCV, kao i tehničkih blokova sa saobraćajnicama i parkinzima.

U sklopu lamela B i C biće hirurški blok sa 16 operacionih sala, jedinice intenzivne i poluintenzivne nege i stacionar sa ukupno 348 kreveta.

Glavni projekat za taj klinički centar je završen 2015. godine, a građevinska dozvola dobijena oktobra 2016. godine.

Za izvođača radova na tenderu je izabran Konzorcijum GH Holding iz Ljubljane i Delta Inženjering iz Beograda. Izvođač ima rok od 30 dana da krene sa pripremnim radovima, a rok za završetak radova je 29 meseci od potpisivanja ugvora između investitora i izviđača radova.

Potpisivanju ugovora su prisustvovali i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i direktorka KCV Edita Stokić.


Negre: Vrednost radova 28,5 mil EUR

Šefica Regionalnog predstavništva Evropske investicione banke za Zapadni Balkan, Dubravka Negre poručila je da je vrednost ugovorenih radova 28,5 mil EUR.

- To je deo sveobuhvatnog projekta od 200 miliona evra na koji se Evropska investiciona banka obavezala još 2006. godine. Srbija je prva zemlja u koju smo počeli da ulažemo u zdravstveni sektor u ovom delu Balkana - kazala je ona.



Lončar: Rok 29 meseci

- Rok za KC Vojvodine je 29 meseci, s tim što želim da se ogradim, može da bude malog probijanja zbog epidemiološke situacije - kazao je ministar Lončar.


Brnabić: Ulaganja i u dve nove bolnice

- Žao mi je što nismo stigli da završimo radove na Infektivnoj klinici u okviru Kliničkog centra Srbije. Oni su trenutno u toku, očekujemo da ćemo u aprilu moći da otvorimo renoviranu Infektivnu kliniku - poručila je premijerka Ana Brnabić.

U toku su radovi, podsetila je, na dve nove bolnice koje su u ovom trenutku namenjene isključivo za borbu protiv koronavirusa - u Beogradu i Kruševcu. Ulaganja u te dve bolnice su 80 mil EUR.

- Fokus na jačanju zdravstvena sistema ostaje jedan od ključnih prioriteta Vlade - naglasila je ona.

Kako je dodala, u planu je poseta Izraelu i otvaranje predstavništva Privredne komore Srbije tamo.

- Na tome se radi, to je skoro gotovo, imamo osobu koja će voditi to predstavništvo. To je takođe jedna od tačaka Vašingtonskog sporazuma - rekla je premijerka.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.