NavMenu

Naša veza sa svetom - Predstavljamo vam novi Tematski bilten eKapije

Izvor: eKapija Četvrtak, 26.11.2020. 08:39
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Poslovni portal eKapija objavio je Tematski bilten: Transport i logistika - Naša veza sa svetom. U ovom tematskom biltenu pročitajte:

1. Šta je novo u sektoru transporta i logistike i kakve su perspektive razvoja?

2. Kako se ovaj sektor bori sa izazovima koje je donela pandemija?

3. Da li se i koliko promenilo poslovanje? Čemu su morali da se prilagode, koje projekte da odlože, a koje, ipak da pokrenu?

O ovim temama razgovarali smo sa predstavnicima državnih institucija, strukovnih udruženja, stručnjacima i predstavnicima kompanija.

Direktor kompanije Gebrüder Weiss u Srbiji Roland Raith se u razgovoru za naš portal osvrnuo na prvih godinu dana na čelu kompanije, najavio nove investicije u Srbiju, ali i otkrio šta su tokom pandemije najveći izazovi, kao i na šta je u proteklom periodu najviše ponosan.

Sa Nebojšom Đekićem, direktorom prodaje i razvoja cargo-partner Srbija razgovarali smo o tome kako je kriza promenila svakodnevno poslovanje, kako se nove okolnosti odražavaju na transport, kako je cargo-partner odgovorio na aktuelnu situaciju, kao i o planovima kompanije za naredni period.

World Transport Overseas (WTO) jedna je od najbrže rastućih logističkih kompanija sa sedistem u Istočnoj Evropi, a sa menadžerom prodaje Bogdanom Gavrilovićem razgovarali smo o novinama u poslovanju, promeni vizuelnog identiteta kompanije, ali i o odnosu prema zaposlenima, kao najznačajnijem faktoru za uspeh.

Nikola Rubil, Senior Sales Manager u kompaniji LKW WALTER predstavio je rezultate poslovanja, kao i prednosti koje nude intermodalna transportna rešenja ove kompanije.

Milšped Grupa najavila je nove projekte, povećanje kapaciteta, ali i unapređenje usluga i zapošljavanje novih radnika.

SC Logistics NS koja posluje u okviru kompanije SlavijaCoop predstavila je svoje usluge u domaćem i međunarodnom transportu, a Remax Srbija je ukazao na potencijal Stare Pazove kao vodeće lokacije za srpsku logistiku.

Sanja Raičković, HR menadžer u kompaniji Transfera najavila je formiranje sektora Ljudskih resursa, kao organizacione celine zadužene za kreiranje i sprovođenje kadrovske politike unutar ove kompanije.

Sistem komisioniranja putem glasovnih komandi koji je uveden u holandsko-belgijskom lancu prehrambene robe Ahold Delhaize predstavila je kompanija Špica, dok su iz kompanije Zodax predstavili FLIR termalne kamere kojima se mogu preduprediti neželjenji događaji kao što su: zastoj, kvar i požar.

Sveobuhvatan sistem aplikacija, interfejsa i rešenja koji podržavaju logističare u svim oblastima transportnog procesa predstavila je kompanija TIMOCOM.

Slobodna zona Pirot nedavno je visoko rangirana za saobraćajnu povezanost, digitalizaciju poslovanja, podršku u borbi protiv virusa Covid 19 i razvoj projekta Logistički centar Pirot.

Kompanija Aks Express Kurir najavila je investicije u kompletno automatizovani sortirni centar sa kapacitetom do 100.000 pošiljaka na dan.

Kompletan sadržaj biltena možete videti OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija, Finansije

Gubici Elektrodistribucije Srbije u 2023. bili milijardu dinara

Elektroprivreda Srbije (EPS) je prošle godine imala rekrodnu dobit 114,3 milijardi dinara, ali preduzeće koje se bavi distribucijm struje potrošačima, Elektrodistribucija Srbije (EDS) ne može se pohvaliti da je bilo uspešno, piše Danas. Prema finansijskim izveštajima objavljenim na APR-u, Elektrodistribucija je zabeležila gubitak od milijardu dinara ili skoro devet miliona evra. Prethodne, 2022. godine dobit EDS-a je iznosila 250

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.