NavMenu

Asfaltirana leva strana mosta Moračica - Pri kraju i radovi na naplatnoj stanici Smokovac (VIDEO)

Izvor: Cafe Del Montenegro Sreda, 25.11.2020. 16:02
Komentari
Podeli
(Foto: Media Biro)
Svi glavni objekti na autoputu - mostovi i tuneli koje izvodi kompanija Bemax su završeni. Završni radovi, odnosno radovi na odvodnjavanju, hidroizolaciji na mostovima, radovi na pripremi za asfalt i zidovi za zaštitu od buke su u završnoj fazi, kazali su CdM-u iz te kompanije.

- Kada govorimo o asfalterskim radovima do kraja mjseca ćemo doći do tridesetog kilometra trase (od 41 kilometra) sa asfaltom (osim asfalta na mostovima). Važno je napomenuti da je pre dva dana izvršeno asfaltiranje na levoj strani mosta Moračica koji predstavlja najveći most na ovoj deonici. Što se tiče petlje Smokovac završeni su radovi koji su trebali da budu završeni po osnovnom ugovoru tj. završeni su glavni radovi kao što je proboj trase, most Smokovac - istakli su iz kompanije Bemax.

Objašnjavaju da se trenutno izvode radovi na instalacijama koje nisu bile u osnovnom ugovoru i radi se priprema za asfalt. Takođe se na petlji izvode završni radovi na naplatnoj stanici Smokovac.

- Kako je kompanija Bemax dobila posao na izgradnji spoja bulevara Vilija Branta (Zlatičkog bulevara) i petlje Smokovac, čekamo da se reše imovinsko pravni odnosi kako bi otpočeli i sa tim radovima. Asfalterske radove na petlji Smokovac planiramo da radimo kada na severu ne budemo mogli da izvodimo pomenute radove zbog zime - naveli su odgovorima CdM-u.

Za koje je sve poslove zadužen Bemax

Napominju da je na prioritenoj deonici autoputa Bar - Boljare, Smokovac - Uvač - Mateševo kompanija zadužena za građevinske radove na četiri tunela (Suka, Vežešnik, Mrke i tunel Veternik sa severne strane) - ukupne dužine 11 km za obje cevi, te sedam mostova i dva nadvožnjaka. U pitanju su mostovi Gornje Mrke, Đurićev Laz, Ratkov Laz, Lutovo, Pelev Brijeg, Suvovara i Krkor; nadvožnjaci Preljubovica i Kisjelica, a ukupna dužina obe trake je 3,6 km.

Ova kompanija izvodi radove i na otvorenoj trasi ukupne dužine 10,20 km (obe trake). U sklopu trase izvode se radovi na iskopima, nasipima, potpornim konstrukcijama, zaštiti kosina kao i na odvodnjavanju i na zidovima za zaštitu od buke. Bemax takođe izvodi kompletne asfalterske radove na ovoj deonici.

- Radi se i na objektima Baze za održavanje autoputa i naplatne rampe Pelev Brijeg; objektu Naplatne stanice Mateševo, Petlji Smokovac (u okviru koje se nalazi istoimeni most dužine 300 metara u obe trake kao i naplatna stanica Smokovac - pojašnjavaju iz Bemaxa.

Na autoputu se radi punom parom, gdje se trentno kompanija ima 400 radnika, uključujući svoje podizvođače.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.