NavMenu

Počinje rekonstrukcija Beograđanke, vrednost radova 8 mil EUR - Pogledajte kako će izgledati simbol grada (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 24.11.2020. 13:04
Komentari
Podeli
(Foto: Marera Properties)
Kompanija Marera Properties otpočela je rekonstrukciju Palate Beograd, čuvene Beograđanke, u čiju će adaptaciju biti investirano više od 8 mil EUR, saopštili su iz kompanije.

Planirani radovi, kako navode, odnose se na uređenje prostora od 5. do 23. sprata zgrade koju je kompanija nedavno kupila od grada Beograda, u postupku javnog nadmetanja. Rekonstrukcija će se odvijati po fazama, dok je završetak radova planiran za sam kraj 2021. godine, kada će Beograđanka domaćem tržištu ponuditi mogućnost zakupa kancelarijskih prostora.

Proces adaptacije organizovan je tako da se sva dešavanja u okolini nesmetano odvijaju, uključujući i uobičajeno funkcionisanje saobraćaja, kažu u kompaniji.

- Ceo projekat rekonstrukcije zgrade Beograđanke vodimo imajući na umu interese naših sugrađana. Ponosni smo na arhitektonski dizajn koji će istaći univerzalnost i svevremenost starog rešenja arhitekte Branka Pešića, i to kroz modernu obradu, najkvalitetnije materijale i novu energiju prostornog koncepta. U okviru projekta biće postavljene tzv. zelene oaze na terasama u okviru petog i šestog sprata, što predstavlja inovaciju na domaćem tržištu komercijalnih nekretnina. Osim izuzetno atraktivnog izgleda i dodatne vrednosti za zakupce, zelene oaze su istovremeno dokaz naše posvećenosti održivim i ekološkim projektima. Istakla bih da na tržištu uveliko vlada interesovanje za kancelarijski prostor u okviru ovog projekta, kako među postojećim tako i kod novih, potencijalnih zakupaca. U ovoj fazi radova, već je izdato preko 60 odsto prostora – izjavila je Milana Srećkov, direktorka kompanije Marera Properties.

Beograđanka, pre rekonstrukcije (Foto: Aleksandar Parezanović)Beograđanka, pre rekonstrukcije

Uz već pomenute zelene zone koje su koncipirane kao parkovi, u radove će se uvrstiti i zamena staklenih površina na fasadi, kao i kompletna rekonstrukcija glavnog ulaza u objekat. Pored uobičajenih radova u planu je modernizacija liftova, zamena svih instalacija i unapređenje prirodne ventilacije. Planirano je uvođenje pametnog sistema za upravljanje zgradama koji će, uz ostala poboljšanja i napredne tehnologije, unaprediti ukupnu energetsku efikasnost zgrade.

Fotogalerija
Novi izgled Beograđanke
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.