NavMenu

MUP dobija "Superpumu", trenutno u floti 17 helikoptera (VIDEO)

Izvor: Beta Utorak, 24.11.2020. 12:18
Komentari
Podeli
(Foto: ilfaber/shutterstock.com)
Ministar Aleksandar Vulin rekao je danas da bi Helikopterska jedinica MUP-a do 2022. trebalo da dobije najnoviji helikopter "Superpuma".

Ministar unutrašnjih poslova je takođe podsetio da trenutno u njenoj floti ima 17 helikoptera.

- Tokom poslednjih godinu i po dana nabavljena su četiri helikoptera Airbus H-145M, sa najsavremenijom opremom - rekao je Vulin prilikom obilaska te jedinice, saopštio je MUP.

Pripadnici Helikopterske jedinice danas su uvežbavali svakodnevne procedure i delovanje u slučajevima avionskih nesreća i spasavanja nastradalih na nepristupačnom terenu, na kojem nije moguće izvršiti vertikalno sletanje i prihvat povređenih.

Komandant Helikopterske jedinice Nenad Nedić je rekao da se dolaskom novih helikoptera H-145 mogućnost delovanja u takvim situacijama značajno povećava i vreme reagovanja skraćuje na neke minimalne intervale koji moraju da se ispoštuju po svim standardima evropske Agencije za bezbednost civilnog vazduhoplovstva.

On je naveo da "Superpuma" spada u višu kategoriju od H-145M, zbog svoje nosivosti i mogućnosti.


Helikopterska jedinica u koordinaciji sa Specijalnom antiterorističkom jedinicom i Žandarmerijom predstavlja okosnicu antiterorističkog delovanja.

Za potrebe Uprave granične policije, Jedinica izvodi nadzor državne granice, a kao podrška Sektoru za vanredne situacije učestvuje i u gašenju šumskih požara. Pripadnici neprekidno dežuraju za potrebe Službe traganja i spasavanja, kao i za potrebe Кliničkog centra Srbije za realizaciju medicinskih letova.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.