NavMenu

I u 2021. godini 100.000 vaučera za odmor u Srbiji

Izvor: Beta Ponedeljak, 23.11.2020. 14:29
Komentari
Podeli
Zlatibor (Foto: Aleksandar Parezanović)Zlatibor
Budžetom za 2021. godinu, Vlada Srbije predvidela je izdvajanje 500 miliona dinara za novu akciju subvencionisanog odmora u Srbiji, što znači da će osnovna kvota koja će biti ponuđena građanima tokom naredne godine iznositi 100.000 vaučera, u vrednosti od po 5.000 dinara, objavilo je Udruženje Moja Srbija.

- Veoma je bitno da u vreme pandemije, kada su onemogućena putovanja van naših granica, stanovništvu olakšamo planiranje odmora u Srbiji. Psihološki pritisak koji građani trpe zbog zdravstvene opasnosti i ograničenog rada i kretanja, zahteva relaksaciju i opuštanje, koje je u ovoj situaciji moguće organizovati samo u našoj zemlji - izjavio je predstavnik udruženja Moja Srbija Milan Ristić.

Dodao da će i posle pandemije biti potrebno da se nastavi ova akcija.

- Mnogi naši hotelijeri i ugostitelji su na osnovu uvećane potražnje podigli kredite i investirali u proširenje i unapređenje svojih smeštajnih kapaciteta, pa će biti neophodno da ih podržimo i kada opasnost od korone prođe - kazao je on.

Iz Udruženja Moja Srbija, ocenili su da se akcija podele vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji tokom prethodnih pet godina pokazala kao jedna od najisplativijih i najpopularnijih subvencija u srpskoj privredi, jer domaći turizam svake godine beleži dvocifrenu stopu rasta, a uvećani prihodi od domaćih turista neminovno dovode i do povećanja nivoa investicija u turističku infrastrukturu.

Podseća se i da je zbog krizne situacije, prouzrokovane pandemijom korona virusa, odnosno odluke Vlade Srbije da u opticaj pusti 560.000 vaučera, ove godine postignut rekord u broju korisnika ove subvencije.

- Pozivamo sve ugostitelje, koji nameravaju da se uključe u akciju tokom naredne godine, da što pre uđu u proceduru prijave na Listu ugostitelja koji primaju vaučere, koju vodi Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije, jer na osnovu iskustava iz prethodnih akcija, očekujemo da će osnovna kvota vaučera biti potrošena u veoma kratkom vremenskom periodu - rekao je Ristić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.