NavMenu

Kompanija HBIS najavljuje investicije od 140 mil USD u zaštitu životne sredine - Novo postrojenje počeće da radi 1. juna 2021.

Izvor: B92 Ponedeljak, 23.11.2020. 09:38
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Zhao jian kang/shutterstock)Ilustracija
Ulaganje u životnu okolinu nije jeftino, a ne donosi profit, rekao je Vladan Mihailović ispred kompanije HBIS (Železara Smederevo) i dodao da je kineski menadžment potpuno posvećen tome. Kako je najavio, postoje četiri ključne investicije na tom polju vredne 140 mil USD.

- Prva investicija je novo postrojenje koje će početi da radi 1. juna 2021. godine i reč je o najboljoj tehnologiji u svetu. Druga investicija je izgradnja peći koja će koristiti visokopećni gas kao alternativno gorivo i ona će otpočeti rad 1. jula 2021. godine. Mi smo već završili konvertor broj 2 koji nije menjan od polovine 80-ih godina, a četvrta investicija je rezervoar za visokopećni gas. Sve ove investicije vredne su 140 mil USD - kazao je Mihailović.

On je rekao da u fabrici HBIS nije bilo otpuštanja radnika tokom pandemije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.