NavMenu

Nove mere: Prodavnice rade do 21, kafići i tržni centri do 18 sati

Izvor: eKapija Nedelja, 22.11.2020. 16:13
Komentari
Podeli
(Foto: Lunja/shutterstock.com)
Vlada Srbije usvojila je u subotu nove mere za suzbijanje epidemije izazvane virusom Covid–19, čija primena počinje od utorka, 24. novembra i trajaće narednih deset dana.

Novim merama od 24. novembra do 3. decembra radno vreme ugostiteljskih objekata - restorana, kafića, barova, klubova, kao i trgovinskih centara, pozorišta, bioskopa i drugih ustanova kulture i priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću ograničava se i oni neće raditi od 18.00 do 5.00 sati narednog dana, navodi se u novoj Uredbi vlade objavljenoj u Službenom glasniku.

Ovom Uredbom izmenjeni su neki članovi prethodne uredbe tako da je ostalo da prodavnice i drugi maloprodajni trgovinski objekti neće raditi od 21 do 5.00 sati, objavio je danas Tanjug.

Apoteke, benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva i ugostiteljski i drugi objekati koji vrše dostavu hrane, mogu da rade bez ograničenja, navodi se u Uredbi.

Među novim merama, kako je saopštila Vlada Srbije juče, je i obavezno bezuslovno korišćenje lične zaštitne opreme (nošenje zaštitne maske) u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom prostoru u onim situacijama gde se ne mogu izbeći međuljudski kontakti.

Vlada je propisala i zabranu svih javnih okupljanja s prisustvom više od pet osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Međutim, od ove mere izuzeti su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta (minimum 4 m2 po osobi).


Vlada je propisala i omogućavanje rada od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta.

Takođe, među merama je i stroga kontrola obaveze nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila.

Propisana je i stroga kontrola sprovođenja kućne izolacije, kućnog karantina (samoizolacije), kao i svih ostalih protivepidemijskih mera koje su na snazi.

Navedene mere su oročene na period od 10 dana i biće iznova razmotrene u skladu u sa aktuelnom epidemiološkom situacijom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.