NavMenu

IGB Automotive otvara fabriku u Lazarevcu - Investicija vredna 2 mil EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 19.11.2020. 17:30
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Nataliya Hora/shutterstock.com)Ilustracija
Nemačka kompanije IGB Automotive, sa sedištem u Inđiji, najavila je danas otvaranje fabrike u Lazarevcu za proizvodnju delova za najpoznatnije automobilske brendove i kupila objekte za tu namenu kod jezera Očaga.

Investicija je vredna najmanje 2 mil EUR, a kompanija planira u Lazarevcu da zaposli u početku 150 radnika sa tendencijom rasta do 500 zaposlenih.

Generalni menadžer kompanije IGB Dalibor Berić je rekao da mu je izuzetno zadovoljstvo da može da objavi da se ta kompanija iz Inđije odlučila za novu investiciju kupovinom proizvodnih objekata na teritoriji opštine Lazarevac, saopšteno je.

- Cilj nam je da bude najmanje u početku 150 zaposlenih sa tencijom rasta do 500 ljudi, a investicija će biti najmanje 2 mil EUR - rekao je Berić novinarima u opštini Lazarevac.

Podseća da ta kompanija proizvodi grejače za automobilska sedišta, grejače za volane, senzore za sedišta, delove za elektroniku i kontrolne uređaje u vozilu.

- Naši kupci su BMW, grupacija Daimler, cela grupacija Volkswagen - Audi, Volkswagen, Škoda, Porsche, cela grupacija koja je vezana za Renault, kao i određeni japanski proizvođači automobila - naglasio je Berić.

Dodaje da se proizvodnja neće razlikovati u Lazarevcu od one u Inđiji, kao i da će se poštovati svi svetski standardi automobilske industrije, koje inače traži i matična kompanija IGB iz Nemačke.

Navodi da ta nemačka kompanije ima i proizvodne pogone i razvojne centre u Češkoj, Nemačkoj, Kanadi, SAD, Meksiku, Kini i Vijetnamu.

- Ponosni smo što je IGB Automotive iz Srbije jedna od najboljih kompanija u celoj grupaciji - rekao je Berić i istakao da će zaposleni biti zadovoljni uslovima rada i zaradama.

Dodaje da imaju veliku pomoć Vlade Srbije, Privredne komore Srbije, kao i opštine Lazarevac i predsednika te opštine Bojana Stevića, zbog čega su se i odlučili za otvaranje novog pogona u Lazarevcu.

- Naši proizvodni objekti koje smo danas kupili biće svakako prošireni u narednom periodu - dodao je Berić.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević poželeo je dobrodošlicu stranom investitoru i istakao da se IGB odlučio da u Lazarevcu otvori dodatne pogone i zaposli nove ljude.

Istakao je da Lazarevac ima strateški veoma dobru poziciju, zbog blizine Beograda i autoputa "Miloš Veliki". Stević navodi da će Lazarevac uskoro dobiti pristupnu saobraćajnicu "Milošu Velikom", kao i da će se graditi i autoput "Vožd Karađorđe" koji će prolaziti kroz teritoriju opštine Lazarevac u dužini od 35 kilometara, a biće veza sa autoputem Beograd - Niš.

- Kompanija danas je kupila zemljište i hale uz Ibarsku magistralu u blizini jezera Odžaga, a u razgovoru koji smo obavili već se najavljuje i proširenje postojećih kapaciteta na ovoj lokacijiv- rekao je Stević.

On ističe da će za opštinu Lazarevac biti značajno što će se zaposliti novi ljudi i što će opština imati zbog toga dodatni priliv sredstava u budžet.

Pozvao je građane Lazarevca da konkurišu za posao kada IGB objavi poziv.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.