NavMenu

Opredeljeno 100 mil EUR za gradnju brze saobraćajnice od mađarske do rumunske granice kroz Bačku i Banat - Radovi od septembra 2021.

Izvor: eKapija Četvrtak, 19.11.2020. 10:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Stockr/shuttersdtock.com)Ilustracija
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović, na radnom sastanku, održanom u Somboru, najavio je izgradnju brze saobraćajnice, koja će se prostirati od Bačkog Brega do Nakova, navodi se na sajtu grada Sombora. Kako je rečeno, iz budžeta za iduću godinu je izdvojeno 100 mil EUR za izgradnju tog puta, početak radova se očekuje u septembru 2021. a planirano je da se izgradnja završi u roku od dve i po godine.

Taj put povezaće dve države sa kojima se Srbija graniči, Mađarsku na samom severozapadu naše zemlje i Rumuniju na istoku.

Radnom sastanku prisustvovali su i predstavnici svih opština koje se nalaze na planiranom putu, koji su imali priliku da ministru Momiroviću iznesu i tekuće probleme sa kojima se suočavaju na teritoriji svojih gradova. Ministarstvo će sve iznete zahteve i predloge razmotriti, te će oni nakon prioritizacije biti i realizovani. Značaj planirane saobraćajnice će svakako umnogome ubrzati razvoj privrede i olakšati građanima iz svih mesta na planiranoj trasi.

- Ona će značajno olakšati komunikaciju, ubrzati komunikaciju, povećati bezbednost, olakšati građanima koji žive na ovoj komunikaciji, koji se suočavaju trenutno da su njihove saobraćajnice koje su lokalnog karaktera ustvari saobraćajnice gde prolaze teški kamioni i drugi transportni kamioni, to će sve postati prošlost u nekoj bliskoj budućnosti i mi na tome jako ozbiljno radimo - dodao je ministar.

Podsetimo, Putevi Srbije bi trebalo da iz drugog pokušaja dobiju firmu koja će napraviti studiju opravdanosti sa idejnim projektom izgradnje brze saobraćajnice kroz Vojvodinu, od mađarske do rumunske granice.

Tender za izbor kompanije koja će pripremiti dokumentaciju za izgradnju puta od Bačkog Brega, preko Sombora, Kule, Vrbasa, Srbobrana, Bečeja i Kikinde do Nakova, prvi put je objavljen još u februaru. Posle produžetka roka i odlaganja, u maju je obustavljen, jer se nijedna firma nije javila.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.