NavMenu

Programi i aktivnosti Galerije Matice srpske dostupni i onlajn

Izvor: eKapija Utorak, 17.11.2020. 13:13
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: DenisFilm/shutterstock.com)Ilustracija
Imajući u vidu okolnosti u kojima protiče ova godina, Galerija Matice srpske je za svoje posetioce pripremila i onlajn programe i aktivnosti u kojima mogu uživati i od svojih kuća, saopšteno je iz ovog nacionalnog muzeja.

- Galerija Matice srpske je 2020. godinu započela uz moto "Budi uz umetnost", želeći da istakne težnju da Galerija Matice srpske i umetnost koju čuva postanu deo svakodnevnog života ljudi. I u ovim trenucima kada nam je prostor za druženje i komunikaciju ograničen, u Galeriji Matice srpske pak možete biti uz umetnost - poručuju iz Galerije uz predstavljanje programa aktuelnih izložbi za sve ukuse.

U okviru novog edukativnog programa Moj Grad, Novosadaske umetniče priče, Galerija je kreirala porodični vodič. Roditelji, staratelji, bake i deke sa decom koristeći specijalni štampani porodični vodič, kroz igru uloga, zanimljive igre i zadatke otkrivaće istoriju i nasleđe Novog Sada, posmatrajući umetnička dela u stalnoj postavci Galerije.

- Kreativne radionice od sada će se realizovati u domovima naših posetilaca i šetnjom kroz Novi Sad, uz pomoć materijala koji ćemo im svake subote dostavljati putem mejla - kažu iz Galerije Matice Srpske.

Iz topline i udobnosti svog doma ljubitelji umetnosti mogu uživati i u video prilozima serijala Inspirisani Francuskom.
U saradnji sa Francuskim institutom kustosi muzeja širom Srbije, u kratkim dvominutnim video prilozima govore o poznatim srpskim umetnicima koji su živeli i stvarali u Francuskoj. U digitalni svet iz Galerije Matice srpske prenete su priče o Bogdanu Šuputu, Savi Šumanoviću, Kosti Hakmanu i Peđi Milosavljeviću.

Svi prilozi su dostupni na zvaničnom Youtube kanalu Francuskog instituta Srbije i Galerije Matice srpske.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.