NavMenu

ATANASKOVIĆ: Aktivno krećemo u privatizaciju, prvo Petrohemija

Izvor: Tanjug Utorak, 17.11.2020. 15:38
Komentari
Podeli
Anđelka Atanasković (Foto: Printskrin/Youtube)Anđelka Atanasković
Aktivno smo krenuli sa privatizacijom, a prvo sa najvećom Petrohemijom, rekla je ministarka privrede Anđelka Atanasković i najavila da će povodom toga sutra biti održan sastanak sa Rusima u NIS-u.

- Nadam se nekom povoljnom razvoju događaja i da to možda čak i do kraja godine pokrenemo, bar neke proceduralne dogovore i da u sledećoj godini završimo Petrohemiju - rekla Atanasković na sednici skupštinskog Odbora za privredu.

Rešenje za pančevačku Petrohemiju biće, navodi, veliki plus za Ministarstvo privrede.

Najavila je da će, što se tiče ostalih preduzeća koja su u privatizacija, biti objaviljeni pozivi.

- Sve što budemo uspeli od tih 78 preduzeća da uradimo, trudićemo se da uradimo. Možda ću moći da iskoristim neke moje veze iz prošlog posla, pa da nešto uradim i po tom pitanju - rekla je ministarka.

Napomenula je da posao koji predstoji u vezi sa privatizacijom jeste težak, ali da mora da se uradi, te da je samo pitanje vremena da li će to biti u skorije ili malo duže.

- Potrudiću se za vreme svog madnata da uradim najviše što mogu. To sam i predsedniku obećala, to stoji - poručila je Atanasković.

Najavila je da će se dosta raditi na privatizaciji, kao i na pomoći privrednicima u uslovima pandemije koronavirusa.

- Svi u Vladi radimo na tome da nađemo načina da se i dalje pomogne ljudima da bi opstali u ovim teškim vremenima - kaže Atanasković.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.